Δευτέρα 08.03.2021
More

  Αμφισβητεί τις προσδοκίες της ΔΕΑΥΙ για έργα

  Κριτική από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα

  Αμφισβητεί τις δυνατότητες της ΔΕΑΥΙ να προχωρήσει σε μεγάλα έργα, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα με αφορμή και τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΙ (βλ. «Ε» χτες).

  Για το θέμα που ανέδειξε το ΙΤV και η «Ε» «δεν μπορούν να υπάρχουν δικαιολογίες εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ καθότι η ποιοτική εκτέλεσης ενός έργου ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες στη φάση της εκτέλεσής του, είναι αποκλειστική της ευθύνη», σημειώνει η παράταξη.

  Για τα έργα, αναφέρει:

  «Αναφορικά δε περί των «μεγάλων προσδοκιών» για την υλοποίηση έργων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ειλικρινά δηλώνουμε έκπληκτοι και απορούμε όταν:

  Α) 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής δεν νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί προς τους πολίτες σε σχέση με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη συμβασιοποίση του μεγάλου έργου επέκτασης του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού;

  Β) Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο «Ολοκληρωμένο δίκτυο συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Κάτω Μάρμαρα, Ολυμπιάδα και Τ.Κ. Αμφιθέας» συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκ. ευρώ, το οποίο η προηγούμενη Διοίκηση είχε εντάξει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και αναιτίως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία υλοποίησης;».

  «Τέλος, αναρωτιόμαστε πως η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΙ πιστεύει ότι θα καταφέρει να ωριμάσει και να υλοποιήσει μια σειρά νέων έργων, τη στιγμή που δεν μπορεί να ολοκληρώσει έργα που τις παραδόθηκαν ώριμα και ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα κι λόγω δικών της αστοχιών έχουν βαλτώσει;», καταλήγει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ