Τετάρτη 17.04.2024
More

  Όλα της μάσκας δύσκολα…

  Επανεκκίνηση για γυμνάσια-λύκεια

  Τα σχολεία άνοιξαν, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες μετά από ένα μεγάλο διάστημα που εφαρμοζόταν η τηλεκπαίδευση.

  Τα μέτρα για τα σχολεία είναι σε ισχύ αλλά οι δυσκολίες εφαρμογής τους είναι στην πράξη ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουνε από κοινού εκπαιδευτικοί και μαθητές.

  Τα παιδιά μετά από μήνες απουσίας από την δια ζώσης εκπαίδευση, μακριά από το σχολικό περιβάλλον και με πολλές από τις καθημερινές τους ενασχολήσεις κομμένες βιώνουν μια δύσκολη, πρωτόγνωρη συνθήκη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα τελειώσει.

  Η πραγματικότητα της δυσκολίας στην εφαρμογή των μέτρων, κυρίως αυτού που αφορά την χρήση μάσκας,  γίνεται αντιληπτή σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου οι μαθητές βρίσκονται στα διαλείμματα. Πολλά παιδιά κατεβάζουν την μάσκα τους την οποία και ξανα βάζουν μπαίνοντας στις αίθουσες.

  Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Μάρκος Μεγήρ μιλάει για τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται και αυτός και οι συνάδελφοί του πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό που ζουν οι έφηβοι. «Φωνάζουμε συνέχεια για τις μάσκες. Τα παιδιά, τα περισσότερα, βάζουν τις μάσκες τους αλλά καταλαβαίνουμε και εμείς πόσο δύσκολο είναι αυτό που ζουν. Έχουν αλλάξει όλα στη ζωή τους» λέει ο κ. Μεγήρ τονίζοντας ότι μόνο οι μάσκες είναι το μέτρο που έχει ληφθεί από την κυβέρνηση.

  Έτοιμοι για κινητοποιήσεις

  Στο μεταξύ,  ερωτηθείς για την αξιολόγηση αλλά και τις έντονες αντιδράσεις που έχουν ήδη διατυπωθεί και που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε απεργία για το θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων.

  Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, είναι κάθετα αντίθετοι στην λογική να υπάρξει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και διαχωρισμός «καλών» και «κακών» σχολείων.

   

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ