Τρίτη 21.09.2021
More

  Ομαλή η επανεκκίνηση των σχολείων

  Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης για το άνοιγμα των σχολείων

  Πρώτο κουδούνι για εκατοντάδες μαθητές και στην περιφέρεια της Ηπείρου δεν δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, Κώστα Καμπουράκη, σοβαρά προβλήματα.

  Στο νομό Ιωαννίνων η πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών κύλησε ομαλά, ενώ στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα ακολουθήθηκαν όλα όσα προτάθηκαν από τους επιστήμονες μεταξύ των οποίων:

  • Κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών, προς αποφυγή του συνωστισμού ή των συναθροίσεων γονέων.
  • Xρήση της δεύτερης εξόδου στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

  Ο κ. Καμπουράκης υπογράμμισε ότι υπήρξαν μόνο μικροπροβλήματα με ελάχιστες απουσίες μαθητών που οι γονείς δεν θέλησαν να στείλουν στα σχολεία.

  «Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία τους. Εκεί, είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών», είπε μεταξύ άλλων.

  Τεστ ζητούσαν…αλλά για τεστ δεν πήγανε…

  Τέλος, ρωτήθηκε και το μικρό αριθμό εκπαιδευτικών δασκάλων- νηπιαγωγών που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα προκειμένου να κάνουν προληπτικό έλεγχο για COVID 19.

  Συγκεκριμένα, μόνο 213 άτομα (σ.σ. στο Νομό είναι εκατοντάδες οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί) πήγαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα για να κάνουν rapid test στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

  Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών που όχι μόνο δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα- μιας και ελάχιστοι συμμετείχαν στον προληπτικό έλεγχο που τόσο καιρό ζητούσαν, αλλά ζητούν οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ να πάνε για ελέγχους …στα σχολεία!

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ