Σάββατο 27.11.2021
More

  Όπλο τα διαγνωστικά τεστ και η θέληση για δια ζώσης εκπαίδευση

  Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει και όλα τουλάχιστον στην περιφέρεια της Ηπείρου, κυλούν χωρίς σοβαρά προβλήματα.

  Η δια ζώσης διδασκαλεία είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους καθώς μετά από πολλούς μήνες τηλεκπαίδευσης όλοι θέλουν την επιστροφή στην κανονικότητα της αίθουσας.

  Ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης ερωτηθείς για την εικόνα λειτουργίας των σχολείων υπογράμμισε ότι «όλα βαίνουν καλώς» αφού ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μικρός και δεν δημιουργεί προβλήματα ενώ ικανοποίηση υπάρχει για τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και λοιπούς υπάλλήλους στις σχολικές δομές.

  Τα ποσοστά εμβολιασμού για την περιοχή μας

  Σε μεγάλο ποσοστό οι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει τον εμβολιασμό και άρα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται σε διάφορες δομές της Εκπαίδευσης.

  Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Καμπουράκης. Οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό 89,% έχουν κάνει το εμβόλιο ενώ ακολουθούν οι διοικητικοί με εξίσου υψηλό ποσοστό της τάξης του 81,5. Τέλος το λοιπό προσωπικό έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86,2%.

  «Είναι μεγάλα τα ποσοστά των εμβολιασμένων και αυτό είναι θετικό για όλους. Εκπαιδευτικοί και διοικητικοί καθώς και άλλοι εργαζόμενοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και βρίσκονται στις θέσεις τους» ανέφερε ο κ. Καμπουράκης.

  Καμπάνια εμβολιασμού σε κάθε περιφερειακή ενότητα

  Την ίδια ώρα το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι στο 21,2%. Μάλιστα, ο περιφερειακός διευθυντής αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχουν αποφασίσει και αφορά την καμπάνια ενημέρωσης στα παιδιά των σχολείων σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους. Στόχος είναι τα παιδιά να ενημερωθούν αλλά και να θέσουν ερωτήσεις στους ειδικούς για να λάβουν και τις ανάλογες επιστημονικές απαντήσεις για όλα τα δεδομένα.

  «Θα κάνουμε μια καμπάνια ενημέρωσης στα παιδιά ώστε να ακούσουν από υπεύθυνους ανθρώπους για το εμβόλιο» τονίζει ο κ. Καμπουράκης.

  Τέλος στις διώξεις των εκπαιδευτικών από αρνητές

  Και ενώ όλα είναι σε εξέλιξη το αρμόδιο υπουργείο αλλά και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βάζει φρένο στις διώξεις εκπαιδευτικών από αρνητές γονείς. Η κατάσταση σε διάφορες περιοχές της χώρας ξέφυγε τις προηγούμενες ημέρες και η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει μέτρα ώστε να προστατεύσει τον εκπαιδευτικό κόσμο από διώξεις και προσαγωγές.

  13.000 τεστ σε όλα τα σχολεία για επιπλέον έλεγχους

  Το υπουργείο Παιδείας έχει λάβει μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές προσέρχονται με δύο σελφ τεστ την εβδομάδα και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί με δυο rapid test.

  Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα εφτά ημερών ως εξής: Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

  • Δύο εργαστηριακά τεστ (rapid) πέραν των προβλεπομένων.
  • Εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ – τις ημέρες που δεν κάνουν τα δύο εργαστηριακά.
  • Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
  • Δύο αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ, ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

  «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια καθώς μεταφέρθηκαν στις διευθύνσεις 13.000 τεστ προκειμένου να δοθούν σύμφωνα με όσα ορίζονται από το υπουργείο για επιπλέον ελέγχους όταν υπάρχει κρούσμα. Δεν χαλαρώνουμε. Τηρούμε τα μέτρα και προσέχουμε» καταλήγει ο κ. Καμπουράκης.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ