Σάββατο 29.01.2022
More

  Ορίζοντες Ηπείρου: Έτοιμοι για μια νέα αρχή

  Διεξήχθη το πρώτο, ανοιχτό συνέδριο εργασίας της Πολιτικής Επιτροπής και των Συντονιστών των «Οριζόντων Ηπείρου».

  Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του αναπληρωτή συντονιστή και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, Σπύρου Υφαντή. Ακολούθησε η  αντιπρόεδρος των «Οριζόντων Ηπείρου» και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Μάγδα Τάτση, η οποία με τη σειρά της τόνισε πως η συμμετοχή της στους «Ορίζοντες Ηπείρου» προήλθε από την ανάγκη να προσφέρει στον τόπο της όπως κάθε ενεργός πολίτης οφείλει να κάνει.

  «Με το μόνο πρόγραμμα που μπορούσα να ταυτιστώ ήταν αυτό της παράταξής μας, το οποίο βασίζεται σε καινοτόμες ιδέες για όλη την Ήπειρο με άξονα την περιφερειακότητα.», τόνισε η κ. Τάτση.

  Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, το οποίο ήταν ανοιχτό σε προσκεκλημένους και ΜΜΕ, ενώ μεταδόθηκε και διαδικτυακά, οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν αποκλειστικά με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και τους Συντονιστές της παράταξης. Την παρουσίαση και ανάλυση των θεμάτων έκανε ο συντονιστής οργάνωσης, Μιχάλης Νάτσης.

  Στην κεντρική του ομιλία ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος στάθηκε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ηπείρου και στις δυσκολίες του εγχειρήματος μιλώντας για κατεστημένα αλλά και αντιλήψεις δύσκολες που έπρεπε να ξεπεραστούν.

  Ακολούθως, έκανε αναφορά στα μεγάλα διλήμματα του 2023 που έθεσε αμέσως μετά τις εκλογές της 27ης Μαΐου και τα οποία είναι: «Πρώτον, αν ως παράταξη μπορούμε με την ανιδιοτέλεια που μας διακρίνει να αναγνωριστούμε για αυτό και να καταξιωθούμε.

  Δεύτερον αν οι Ηπειρώτες είναι διατεθειμένοι να ξεβολευτούν ή είναι κομμάτι της νοσηρότητας που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα. Τρίτον αν οι ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ μπορούν επιτέλους να τους πείσουμε ότι με τις λάθος επιλογές τους κατέστρεψαν τα παιδιά τους και αν ξανακάνουν το ίδιο λάθος το 2023, για τη νέα θητεία που θα τελειώσει το 2029 (!), θα βάλουν τις βάσεις για να καταστρέψουν και τα εγγόνια τους».

  Ο κ. Ριζόπουλος, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των κομμάτων που έδωσαν το παρών στο συνέδριο, με κάθε ευπρέπεια όμως και χωρίς διάθεση άλλης κριτικής, κατέστησε τους εκλεγμένους του ΣΥΡΙΖΑ, τους αυτοδιοικητικούς του ΚΙΝΑΛ και τους βουλευτές της ΝΔ, υπόλογους για το ρόλο που έπαιξαν στο να χάσει η Ήπειρος άλλη μια τετραετία.

  «Για όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα από ανθρώπους και καταστάσεις που με τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές τους φέρθηκαν έτσι και στους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και στον τόπο, λεω οτι σας κατανοω αλλα δε σας συγχωρω», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

  Δήλωσε έτοιμος για μια νέα αρχή απαντώντας και σε ένα ερώτημα που ακούει εδώ και δύο χρόνια σχετικά με το αν η παράταξή του θα δεχτεί στήριξη από κάποιο κόμμα ή όχι.

  «Η απάντηση είναι απλή: Υπάρχει παράταξη και λέγεται ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. Η οποιαδήποτε συζήτηση ξεκαθαρίζουμε ότι έχει τρεις και αδιαπραγμάτευτους όρους.

  Πρώτον ότι το όχημα της υποψηφιότητας θα είναι η ανεξάρτητη Παράταξη των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, δεύτερον ότι κεντρική ιδεολογία μας θα είναι το μοντέλο ανάπτυξης της «Περιφερειακότητας» και τρίτον ότι δεν θα υπάρχει καμία συνομιλία με τον κ. Καχριμάνη και οποιοδήποτε διάδοχο σχήμα προκύψει.

  Συνεπώς είναι μια καλή στιγμή να στείλω ένα μήνυμα στα κομματικά στελέχη και εντός και εκτός παράταξης, ότι λέμε ΝΑΙ σε προγραμματικές συγκλίσεις. ΟΧΙ σε κομματικές στηρίξεις.

  Απευθυνόμενος στους συντονιστές της παράταξης, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», αναφέρθηκε στην πρώτη συνέντευξη τύπου στις 11 Δεκεμβρίου του 2019 όταν είπε πως θα «σύρει» στην ανάπτυξη την Ήπειρο, πως θα «σύρει» πολιτικά την Περιφερειακή Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση και πως αυτό θα γίνει μέσα από μια σύγκρουση και σύγκριση ιδεών και προγραμμάτων, υπογραμμίζοντας ότι μετά από δύο χρόνια τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι τα κατάφερε. Κλείνοντας την ομιλία του έθεσε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών:

  «Η γοητεία της ζωής για τα επόμενα δυο χρόνια που θα μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές, είναι ότι τα προαναφερθέντα διλήμματα διατυπώνονται πολύ απλά αλλά παραμένουν πολύ σκληρά. Από εκεί και πέρα οι Ηπειρώτες θα αποφασίσουν τι θα διαλέξουν. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε» κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ