Τρίτη 18.06.2024
More

  Όταν υπάρχει… οργάνωση βρίσκεται η λύση!

  Μέσα από το epirusonline αναδείξαμε το προηγούμενο 15νθήμερο την απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της υπηρεσίας καθαριότητας και του εργοταξίου του δήμου Ιωαννιτών, με τις περιβόητες «Γωνιές Ανακύκλωσης», που είναι διάσπαρτες στην πόλη.

  Όπως είχαμε αποκαλύψει, τρεις μήνες μετά την τοποθέτηση των τεσσάρων ρευμάτων ανακύκλωσης σε κάθε μία από τις Γωνιές Ανακύκλωσης, τα συστήματα δε λειτουργούν και δεν έχει γίνει αποκομιδή ούτε μία φορά από την υπηρεσία. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν γεμίσει οι κάδοι ανακύκλωσης και να έχουν ξεχειλίσει από απορρίμματα αφού οι πολίτες θεώρησαν εξαρχής πως οι κάδοι λειτουργούν κανονικά και απέρριπταν τα σκουπίδια μέσα σε αυτούς.

  Με την υπηρεσία καθαριότητας και την αρμόδια αντιδημαρχία να είναι άφαντες, αναδείξαμε το θέμα, περιμένοντας να δοθεί επιτέλους και μία εξήγηση, αλλά και η οριστική λύση. Εξήγηση δε δόθηκε, παρά μόνο ατύπως, ότι τα συστήματα δε λειτουργούν γιατί δεν έχουν συνδεθεί με το ρεύμα, ωστόσο λύση βρέθηκε!

  Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που τραβήξαμε την Τρίτη του Πάσχα, στο πάρκο στο Γηροκομείο και στη λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας αντίστοιχα, η υπηρεσία βρήκε τη λύση, σκεπάζοντας με μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών τους κάδους, ώστε να αποτρέπονται οι πολίτες από την απόρριψη των σκουπιδιών που έχουν και να πηγαίνουν να τα εναποθέτουν σε άλλους κάδους. Είναι και αυτή μία λύση, θα έλεγε κανείς, όπως έγραφε και ο… Καβάφης για τους βαρβάρους. Περιμένουμε να δούμε το επόμενο θαύμα, πότε θα γίνει η κανονική αποκομιδή από τις Γωνιές Ανακύκλωσης και πότε τα συστήματα θα λειτουργήσουν όπως προβλέπεται… Ιωάννινα 2024.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ