Κυριακή 20.06.2021
More

  Ουρές στην Κακαβιά για την είσοδο προς την Ελλάδα

  Σπεύδουν για να προλάβουν τα μέτρα που αρχίζουν στις 16 Αυγούστου

  Μέχρι το χωριό… Γεωργουτσάτες, σχεδόν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς έφτασε χθες η «ουρά» των αυτοκινήτων με ομογενείς και αλβανούς πολίτες να επισπεύδουν την επιστροφή τους από την Αλβανία, πριν το δεκαπενταύγουστο.

  Ο λόγος είναι προφανής, αφού όπως επισημάνθηκε από την πρώτη στιγμή, που η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε την έναρξη ισχύος των μέτρων στην είσοδο της χώρας από τις 16 Αυγούστου, αρχικά με την υποχρέωση 7ήμερης καραντίνας για όσους περνούν τα σύνορα και σε δεύτερο στάδιο, της διέλευσης μέχρι 750 ατόμων καθημερινά από την Κακαβιά, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που παρατηρείται από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

  Χιλιάδες αυτοκίνητα και φορτηγά περιμένουν στα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα, με τη μόνη υποχρέωση να είναι αυτή του ελέγχου από τον ΕΟΔΥ για τα τεστ κορωνοϊού που διεξάγονται υποχρεωτικά σε όλους.

  Έτσι, η πολιτική ηγεσία που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις εικόνες αυτές και κυρίως για αυτές που θα κάνουν την εμφάνισή τους από σήμερα και θα κορυφωθούν το Σάββατο, ανήμερα του δεκαπενταύγουστου θα πρέπει κιόλας να τις αναλάβει και να απολογηθεί.

  Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες φορτηγά που περίμεναν να περάσουν από το Τελωνείο χρειάστηκε να περιμένουν περισσότερες από τρεις ώρες για να καταφέρουν τελικά να φτάσουν στο σημείο ελέγχου στο ελληνικό έδαφος.

  Τώρα κατάλαβαν ότι υπάρχουν πλαστά test

  Στο ίδιο επίσης πλαίσιο της απορίας τουλάχιστον για τον τρόπο με τον οποίο δρουν η Πολιτική Προστασία και τα συναρμόδια υπουργεία εντάσσεται προφανώς και η πληροφορία που φέρεται να έφτασε στον Νίκο Χαρδαλιά σύμφωνα με την οποία στη γειτονική Αλβανία έχει ήδη στηθεί «βιομηχανία» έκδοσης πλαστών αρνητικών τεστ κορωνοϊού, φυσικά με το αζημίωτο.

  Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, την πληροφορία αυτή πήρε προσωπικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια επαφών και ανταλλαγής αλληλογραφίας με ομολόγους του Βαλκανικών κρατών, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν την μετακίνηση φορέων του κορωνοϊού από την μία χώρα στην άλλη.

  Από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, εντοπίστηκαν αρχικά τα πρώτα πλαστά έγγραφα (PLF) που έφεραν μαζί τους Αλβανοί υπήκοοι προκειμένου να περάσουν τα σύνορα, οι οποίοι όμως εντοπίστηκαν στους ελέγχους και συνελήφθησαν. Από την αρχή της εβδομάδας οι τελωνειακοί υπάλληλοι στην Ήπειρο, (δηλώσεις Π. Λυκίδη) είχαν εκφράσει σχεδόν τη βεβαιότητα, ότι η αξιοπιστία των τεστ που θα εμφανίσουν στα σύνορα όσοι έρχονται από τη γειτονική Αλβανία θα πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά.

  Τα μόνα τεστ που έχουν ισχύ είναι αυτά που εκδίδει το Κρατικό Νοσοκομείο των Τιράνων, αλλά ήδη εκδίδονται από διάφορες πηγές σε ολόκληρη την χώρα πλήρως πλαστογραφημένα αρνητικά τεστ και κυρίως  από μονάδες υγείας που δεν έχουν την δυνατότητα αποτελεσματικών εξετάσεων για την COVID-19!

  Έτσι, έχουν ενημερωθεί όλα τα κλιμάκια ελέγχου στα σύνορα με την Αλβανία να πραγματοποιούν ιδιαίτερα προσεκτικούς ελέγχους στα έγγραφα των PCR tests και να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε αυτούς που έχουν ανάλογη βεβαίωση από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ