Παρασκευή 14.05.2021
More

  Βαρύτητα στους ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις

  Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

  Ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα στους ελέγχους με περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα στις επικίνδυνες παραβάσεις που οδηγούν απευθείας στο τροχαίο ατύχημα, θα δώσει το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου.

  Παρότι η φετινή περίοδος τουλάχιστον για την περιοχή των Ιωαννίνων φαίνεται, ότι θα έχει σημαντικά μικρότερο αριθμό επισκεπτών, λόγω της μείωσης της τουριστικής κίνησης γενικά, αλλά και του φόβου για τον κορωνοϊό που αποτρέπει αρκετές μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο υποδιοικητής του Γρηγόρης Καρράς θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους και τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση.

  Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ελέγχων για την «παράβαση της εβδομάδας» που είχε οριστεί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το περασμένο τριήμερο, στην Ήπειρο βεβαιώθηκαν μόλις 3 παραβάσεις με τον κ. Καρρά ωστόσο να σημειώνει, ότι πρόκειται για μία τυχαία καταγραφή και όχι για μία πάγια κατάσταση, φέροντας σε αντιδιαστολή το ίδιο διάστημα, ότι τα Ιωάννινα κατέλαβαν την 3η θέση πανελλαδικά στην βεβαίωση παράβαση για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

  Τα επίπεδα των ελέγχων ωστόσο θα είναι διπλά αυτή την περίοδο και για το Τμήμα Τροχαίας και για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων αφού η υπηρεσία έχει επιφορτιστεί με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποτροπής της διασποράς του ιού, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα εστίασης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ