Παρασκευή 23.04.2021
More

  Π. Ζώης: «Όλοι στην μάχη κατά της πανδημίας του COVID 19»

  Τι δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιωτών πνευμονολόγων Ιωαννίνων

  Η προσφορά όλων των γιατρών, αλλά ειδικά των ειδικοτήτων όπως οι πνευμονολόγοι και οι ειδικοί παθολόγοι, αναγνωρίζεται τόσο εντός όσο και εκτός των δημόσιων νοσοκομείων.

  Εκατοντάδες πολίτες με διάφορα προβλήματα υγείας απευθύνονται στους ιδιώτες πνευμονολόγους προκειμένου να αποφύγουν να πάνε στα νοσοκομεία και να βρουν λύση και καθοδήγηση για τα επόμενα βήματα και ενέργειες.

  Πολίτες με συμπτώματα COVID19 ή ασυμπτωματικοί δεν πάνε στα νοσοκομεία αλλά ακολουθούν τις οδηγίες και λαμβάνουν σχετικές φαρμακευτικές αγωγές που συστήνουν οι γιατροί.

  Ο πρόεδρος των Ιδιωτών Πνευμονολόγων κ. Παναγιώτης Ζώης μιλά για αυτή την καθημερινή ανταπόκριση δεκάδων ιδιωτών γιατρών. Προσπάθεια που ανέδειξε σε δηλώσεις της και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα.

  Ο κ. Ζώης βλέπει την μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και την ανάσχεση του ιού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ακόμη πιο βελτιωμένη εικόνα του ιικού φορτίου ενώ η έξοδος ασθενών από ΜΕΘ όπου ήταν διασωληνωμένοι και αποσωληνώθηκαν για να συνεχίσουν εκτός ΜΕΘ την νοσηλεία τους στέλνει θετικά μηνύματα σε όλη την κοινωνία.

  «Η έξοδος ασθενούς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους που ταυτόχρονα μας δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα και δεν σταματάει ποτέ η προσπάθεια όλων των υγειονομικών», τονίζει ο κ. Ζώης.

  Όλοι αναμένουν σταδιακά βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας σε όλη τη χώρα. «Έγινε και συνεχίζεται να γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από όλους. Οι πολίτες κάνουν και εκείνη την δική τους μεγάλη προσπάθεια και χρειάζεται από κοινού συνεργασία για να πετύχουμε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν και λογικά θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες» τονίζει ο κ. Ζώης ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να φοράμε μάσκα.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ