Κυριακή 26.05.2024
More

  Παίρνουν μπροστά εκδρομές και συνέδρια

  Ανοίγει η δυνατότητα για τα σχολεία από 1η Μαρτίου

  Το «πράσινο φως» για τη διενέργεια σχολικών εκδρομών, με διανυκτέρευση άναψαν από την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια επιτροπή των επιδημιολόγων, με τη δυνατότητα αυτή να δίνεται από την 1η Μαρτίου.

  Οι σχολικές εκδρομές ανέκαθεν, ειδικότερα όμως την τελευταία πενταετία αποτελούν για την πόλη των Ιωαννίνων και τον ξενοδοχειακό κλάδο ένα σημαντικό έσοδο σε μία περίοδο που με εξαίρεση τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, δε χαρακτηρίζεται από μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν ένα τεράστιο οικονομικό έσοδο για τις επιχειρήσεις με τον Α’ αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπ. Σουρέλη, να μεταφέρει την ικανοποίηση του κλάδου για την επανέναρξή τους.

  Ουσιαστικά πάντως, οι εκδρομές θα χρειαστεί ένα 15νθήμερο για να ξεκινήσουν, αφού θα πρέπει να προκηρυχθεί το σχετικό ενδιαφέρον και να υπάρξουν οι πρώτες συμφωνίες, επομένως το νωρίτερο που κάποια σχολεία θα αρχίσουν να φτάνουν στην ηπειρωτική πρωτεύουσα, υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

  «Από τον Δεκέμβριο που ίσχυαν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, περάσαμε και εμείς ένα πολύ δύσκολο δίμηνο, πάνω μάλιστα που είχε αρχίσει να καταγράφεται μία αναστροφή της τάσης. Πιστεύουμε, ότι από τις 15 Μαρτίου, θα έχουμε τις πρώτες εκδρομές στην πόλη μας και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί», ανέφερε ο κ. Σουρέλης.

  Αυξημένη κίνηση

  Το τελευταίο σαββατοκύριακο στο μεταξύ ήταν το πρώτο μετά από αρκετόν καιρό, όπου καταγράφηκε μεγάλη κίνηση στα ξενοδοχεία, απόρροια κυρίως του μεγάλου πανελλήνιου πρωταθλήματος Τάε Κβον Ντο που διοργανώθηκε στο κλειστό της Λιμνοπούλας. Ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, υπάρχει επίσης έντονο ενδιαφέρον και κρατήσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο ενώ για αμέσως μετά το Πάσχα έχει προγραμματιστεί το μεγάλο Καρδιολογικό συνέδριο.

  Ωστόσο, από τα ζητήματα που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί, είναι αυτό της αύξησης του κόστους για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών στις επιχειρήσεις.

  «Δόθηκε μία επιδότηση για το ρεύμα, όμως είναι τόσο μεγάλες οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που οι περισσότεροι συνάδελφοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Έχουμε ζητήσει την επιδότηση και στο πετρέλαιο θέρμανσης και περιμένουμε», ανέφερε ο κ. Σουρέλης.

  Τέλος, μόλις τις τελευταίες ημέρες και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση άρχισαν να πληρώνονται κάποιοι επαγγελματίες από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», για την περίοδο του Ιουνίου και του Ιουλίου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ