Δευτέρα 23.05.2022
More

  Παραιτήθηκε με επιστολή ο αντιδήμαρχος Γ. Λυκογιώργος

  Με μία επιστολή που είχε ως αποδέκτη τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, ο Γ. Λυκογιώργος υπέβαλλε την παραίτησή του από το αξίωμα του αντιδημάρχου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο δήμο Ιωαννιτών.

  Η επιστολή δεν έχει κοινοποιηθεί σε κανέναν άλλο πλην του κ. Ελισάφ, και προφανώς ούτε στα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτήν ο κ. Λυκογιώργος επικαλείται θέματα λειτουργίας και διοίκησης του δήμου (και όχι της αντιδημαρχίας αρμοδιοτήτων του, μέχρι πρότινος) που τον υποχρεώνουν να υποβάλλει την παραίτησή του. Την προσεχή Πέμπτη, ο κ. Λυκογιώργος θα συναντηθεί με τον κ. Ελισάφ και το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματίσει να κάνει δηλώσεις στα τοπικά μέσα για τους λόγους της παραίτησής του.

  Μία εξέλιξη αναμφίβολα αρνητική για την πορεία της δημοτικής αρχής συνολικά, με εμφανές το αρνητικό στίγμα για την πορεία των ζητημάτων του δήμου, αλλά και για τις εσωτερικές ισορροπίες στην παράταξη της πλειοψηφίας, με το σκεπτικό πως ο κ. Λυκογιώργος ήταν και παραμένει ένα άφθαρτο πολιτικά, στέλεχος της δημοτικής αρχής, στο οποίο ο κ. Ελισάφ είχε επενδύσει σε έναν νευραλγικό και ευαίσθητο τομέα, αυτόν της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου έγιναν σημαντικά βήματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

  Η αποχώρηση από την αντιδημαρχία (και όχι από την παράταξη ή το δημ. συμβούλιο) είναι ένα πλήγμα για τη δημοτική αρχή και σε επίπεδο ουσίας και σε επίπεδο συμβολισμού, ειδικά μάλιστα με δεδομένο, ότι και στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Λυκογιώργος είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η δημοτική αρχή συγκεκριμένα ζητήματα αρμοδιότητάς του. Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Λυκογιώργου αναμένεται σίγουρα με μεγάλο ενδιαφέρον, την Παρασκευή, για να εξηγηθούν οι λόγοι που επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να παραιτηθεί, πολύ δε περισσότερο, όταν μόλις πριν από δύο εβδομάδες (16 Οκτωβρίου) είχε παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Ελισάφ, για ζητήματα αρμοδιότητάς του, χωρίς να έχει φανεί κάτι τότε, σχετικό με την παραπάνω εξέλιξη.
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ