Τρίτη 18.06.2024
More

  Παραμένει το πρόβλημα ενίσχυσης με αστυνομικούς

  Διαβάζοντας ή ακούγοντας μόνο το ποσοστό και την αύξηση κατά 200% από πέρυσι, οι συμπληρωματικές μεταθέσεις των αστυνομικών που προέκυψαν για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, θα ήταν υπερεπαρκείς για να καλύψουν τις θέσεις που μένουν κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων.

  Όμως η πραγματικότητα βρίσκεται πολύ πιο μακριά από τα ποσοστά, στους πραγματικούς αριθμούς, καθώς το Συμβούλιο των συμπληρωματικών μεταθέσεων που συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες προχώρησε στην κατανομή δύο αστυνομικών προς τα Ιωάννινα έναντι μηδενός το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων επιμένει στην αρχικώς διαμορφωθείσα θέση της ότι αν δε ληφθεί άμεσα μέριμνα για τη γενναία αύξηση των θέσεων που κατανέμονται κάθε χρόνο με τις μεταθέσεις και τις συμπληρωματικές που ακολουθούν, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα εντός της επόμενης πενταετίας.

  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΑΥΙ Αν. Κωνσταντινίδης, από ένα σύνολο 1.000 περίπου αστυνομικών που υπηρετούν στο νομό, οι 250 έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα κάτι που σημαίνει, ότι στο τέλος κάθε έτους είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να δηλώσουν αποχώρηση ή παραμονή, με το ανώτερο χρονικό δικαίωμά τους να είναι τα τέσσερα χρόνια παραμονής.

  «Δεν πρόκειται για συντεχνιακό θέμα, αλλά για ζήτημα που αφορά στον πυρήνα της κοινωνίας μας και του επιπέδου αστυνόμευσης. Αυτό που επισημαίνουμε και προς το Αρχηγείο και την πολιτική ηγεσία και την τοπική ηγεσία και κοινωνία, είναι πως αν δεν υπάρξει αλλαγή, ώστε κάθε χρόνο, το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή να ενισχύεται τουλάχιστον με 70-100 άτομα ετησίως από τις μεταθέσεις, σε πέντε χρόνια, θα έχουμε χάσει το ¼ της συνολικής μας δύναμης και αυτό θα έχει επίπτωση στην αστυνόμευση που μέχρι και σήμερα διατηρείται σε πολύ καλό επίπεδο, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

  Το θετικό πάντως, όπως ανέφερε με βάση τις αποφάσεις των συμπληρωματικών μεταθέσεων είναι πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός (συνολικά 120) μεταθέσεων προς τις Διευθύνσεις της επαρχίας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ