Παράταση για το Πάρκο Πυρσινέλλα και εντάσεις στη Δημοτική Επιτροπή

Ενστάσεις πολιτών για την επιβολή προστίμων στο πλαίσιο της πυροπροστασίας

Το «πράσινο φως» για τη μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης προμήθειας που αφορά την εγκατάσταση έξυπνων εφαρμογών στο πλαίσιο της ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα, προϋπολογισμού 790.000 ευρώ, έδωσε την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης στο τέλος Ιουνίου, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποδοχής ή μη της παράτασης από το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο ασκεί και τον συνολικό έλεγχο της υλοποίησης.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση τέθηκε προς συζήτηση και παραπέμφθηκε για λήψη απόφασης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο η 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ιωαννιτών, με την αντιπολίτευση να δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί επί του θέματος στην προσεχή συνεδρίαση.

Ένταση σημειώθηκε κατά τη συζήτηση θεμάτων που αφορούσαν ενστάσεις πολιτών για την επιβολή προστίμων στο πλαίσιο της πυροπροστασίας, συνολικά δεκαπέντε αιτήματα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, με μέλη της αντιπολίτευσης να τονίζουν ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας πρέπει να είναι ενιαία, ανεξάρτητα από παρεμβάσεις ή επιμέρους εισηγήσεις, εφόσον οι αυτοψίες της υπηρεσίας καταγράφουν παραβάσεις.

Σε μία από τις υποθέσεις διαπιστώθηκε ότι είχε επιβληθεί πρόστιμο για έκταση που, όπως προέκυψε, ανήκει στον Δήμο, με την υπηρεσία να αναγνωρίζει το λάθος και να κάνει δεκτή την ένσταση.

Σε άλλη περίπτωση, η υπηρεσία επικαλέστηκε έγγραφη αναφορά τοπικού προέδρου για καθαρισμό οικοπέδων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή δεν επαρκεί για την άρση των προστίμων, παραπέμποντας τελικά το ζήτημα στη Δημοτική Επιτροπή.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν ενστάσεις για τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων, με αιχμές για παρεμβάσεις και για τη διαχείριση των στοιχείων των αυτοψιών, ενώ τέθηκε και ζήτημα καθαρισμού δημοτικών εκτάσεων.

Στο τέλος της διαδικασίας, αποφασίστηκε η απόρριψη των περισσότερων ενστάσεων, με εξαίρεση μία περίπτωση που έγινε δεκτή.

Προηγούμενο άρθρο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ