Τρίτη 23.04.2024
More

  Παρέμβαση με βάση τον προϋπολογισμό

  Μικρότερη της προσδοκώμενης αρχικά, καθώς ο προϋπολογισμός του έργου δεν κατέστη εφικτό να αυξηθεί, θα είναι η επέμβαση στις προσόψεις των καταστημάτων της οδού Ανεξαρτησίας στο Open Mall

  Περιορισμένης έκτασης και χαρακτήρα θα είναι η συνολική παρέμβαση στην περιοχή επέμβασης και ενδιαφέροντος για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

  Η παρέμβαση που ανέλαβε να υλοποιήσει ο δήμος Ιωαννιτών και αφορούσε στην οδοστρωσία της οδού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς υπολείπεται και η ανάπλαση στην πλατεία Χατζηκώστα, και στο εξής απομένει η παρέμβαση του Επιμελητηρίου, που έχει δύο κατευθύνσεις.

  Η πρώτη έχει να κάνει με τις προσόψεις των καταστημάτων που δήλωσαν, ότι επιθυμούν να μετέχουν στην πρόσκληση και η δεύτερη με την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, που θα κινούνται στην περιοχή παρέμβασης.

  Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μετά από σχετική ερώτηση του Γρηγ. Γκίκα, η παρέμβαση του Επιμελητηρίου θα είναι τελικά μικρότερη της προσδοκώμενης αρχικά, καθώς ο προϋπολογισμός του έργου δεν κατέστη εφικτό να αυξηθεί.

  Όπως εξήγησε ο πρόεδρος κ. Δημητρίου, έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά δελτία για να «βγει στον αέρα» η προκήρυξη του έργου για τις προσόψεις των καταστημάτων και τις ψηφιακές εφαρμογές, πλην όμως τελικά η παρέμβαση θα είναι μικρής κλίμακας. Είναι ενδεικτικό, ότι ενώ αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετέχουν στην πρωτοβουλία, 85 επιχειρήσεις, συνολικά οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν 235 εκ των οποίων οριστικά επιλέξιμες είναι 106.

  Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα

  Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Γκίκας ζήτησε ενημέρωση από τη διοίκηση για τα αποτελέσματα της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στη διεθνή τουριστική έκθεση της Αλβανίας, που έγινε πριν από ένα μήνα στο Αργυρόκαστρο.

  Επίσης, στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε τα μέλη της διοικούσας για τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, με επίκεντρο τη λήψη επιπλέον μέτρων ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους και των αντίστοιχων δαπανών για τις επιχειρήσεις.

  Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που προωθεί ο ΟΑΕΔ, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τα Επιμελητήρια της χώρας, για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου επιδότησης θέσεων εργασίας, όπου η μισθοδοσία θα φτάνει απευθείας στον εργαζόμενο, χωρίς να εμπλέκεται η επιχείρηση. Επισημάνθηκε ωστόσο και στις συναντήσεις αυτές, αλλά και στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ότι κυρίαρχο θέμα παραμένει η έλλειψη εξειδικευμένου, αλλά και ανειδίκευτου προσωπικού σε κλάδους της οικονομίας, όπως είναι οι τεχνίτες, αλλά και ο τουρισμός.

  Δείτε το ρεπορτάζ του ITV:

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ