Κυριακή 26.05.2024
More

  Παρέμβαση του Θ. Μπέγκα για το ρόλο του Πανεπιστημίου στο παλιό κτίριο στη Δομπόλη

  Τη δημόσια δέσμευση ότι ο δήμος Ιωαννιτών θα προσπαθήσει στο πλαίσιο της συζήτησης με τον ανάδοχο της ανακατασκευής του παλαιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη και της διαμόρφωσής του σε κτίριο διοικητικών υπηρεσιών για τον δήμο, να παραχωρήσει επιπλέον χώρους στο Πανεπιστήμιο κυρίως όμως να εξασφαλίσει τη συνεχή λειτουργία αυτών των χώρων καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ανέλαβε ο Θ. Μπέγκας.

  Ο δήμαρχος της πόλης, ζήτησε και έλαβε το λόγο για δεύτερη φορά στην εκδήλωση μνήμης για τα γεγονότα της δικτατορίας που πραγματοποίησε το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Πέμπτη, προκειμένου να διατυπώσει για μία ακόμη φορά τις ενστάσεις της δημοτικής αρχής για το σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά και για τα περιθώρια που έχει πλέον ο δήμος να προχωρήσει σε αλλαγές στη χρήση του κτιρίου.

  Οι αλλαγές στη σύμβαση δε μπορούν να γίνουν, κάτι άλλωστε που αποδείχθηκε και στην υπόθεση της σύμβασης για τον οδοφωτισμό που εγκρίθηκε τελικά από τη δημοτική αρχή, επομένως ο δήμος θα επιχειρήσει να κάνει περισσότερο λειτουργικό τον χώρο που προβλέπεται να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο.

  «Στη διαδικασία του διαλόγου για την αξιοποίηση του κτιρίου, η παράταξή μας είχε διατυπώσει διαφορετική άποψη από αυτήν της τότε δημοτικής αρχής που επέμενε στην αξιοποίηση του κτιρίου ως χώρος διοικητικών υπηρεσιών. Εμείς προτείναμε τη διαμόρφωση ενός πολιτιστικού πολυχώρου που θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς έχουμε πλέον μία υπογεγραμμένη σύμβαση, το περιεχόμενο της οποίας είναι αντίθετο με τις απόψεις μας καθώς στο Πανεπιστήμιο παραχωρείται μόνον το ιστορικό αμφιθέατρο στο ισόγειο του κτιρίου και ένας διπλανός χώρος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κάποιες εκθέσεις. Θα προσπαθήσουμε ωστόσο να διαμορφώσουμε κάποιες διαφορετικές συνθήκες και ο χώρος που θα είναι υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου να μην είναι ανοιχτός μόνο στη διάρκεια του ωραρίου των διοικητικών υπηρεσιών, αλλά και μετά το πέρας του ωραρίου. Έτσι, σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε κάποιες κοινές δράσεις με το Πανεπιστήμιο και να επιτύχουμε τη συνεχή λειτουργία χώρων αυτών από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ