Πέμπτη 13.06.2024
More

  Παρουσία Μητσοτάκη η εγγραφή στην Unesco

  Το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία της Βίτσας, η εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου, στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

  Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα λάβει χώρα το Σάββατο η εκδήλωση στον Δήμο Ζαγορίου, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ηπείρου, για την εγγραφή του Ζαγορίου, στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

  Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου στις 18:30 στην κεντρική πλατεία Βίτσας, σε μία λαμπρή τελετή, όπου και ουσιαστικά θα αποδοθεί στην περιοχή το σήμα της Unesco επισφραγίζοντας έτσι την επιτυχία της όλης διαδικασίας που έγινε ως την ένταξη του Ζαγορίου στον Παγκόσμιο Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

  Εκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εκδήλωση θα παραστούν ακόμη ο Πρόεδρος της Unesco, ο Πρόεδρος της Βουλής, η υπουργός Πολιτισμού και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως επίσης Πρέσβεις και αντιπροσωπείες από άλλες χώρες.

  Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο της Βουλής, την υπουργό Πολιτισμού, τον Πρόεδρο της Unesco και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ