Πέμπτη 25.07.2024
More

  Παραμένει σθεναρή η βούληση της Κυβέρνησης για την παραχώρηση του στρατοπέδου

  Την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της παραχώρησης – αξιοποίησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, εξέφρασε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θαν. Κοντογεώργης που βρίσκεται από την Τετάρτη στα Γιάννενα.

  Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV και στον Βλ. Ντόκα ο κ. Κοντογεώργης ξεκαθάρισε ότι η διαπραγμάτευση τώρα εισέρχεται στο ουσιαστικό της σκέλος και πως με ειλικρίνεια και καλή διάθεση θα βρεθεί η βέλτιστη λύση που θα ικανοποιεί πρωτίστως την τοπική κοινωνία. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως εάν χρειαστεί, στην περίπτωση που το Ταμείο Εθνικής Άμυνας επιδείξει μία σκληρή και ανυποχώρητη στάση, μπορεί να υπάρξει και πολιτική παρέμβαση στο ανώτερο επίπεδο, ώστε να γίνουν οι υποχωρήσεις που πρέπει και να υπάρξει οριστική συμφωνία.

  «Μπαίνουμε σε μία φάση όπου γίνεται πιο ουσιαστική συζήτηση με τον δήμο Ιωαννιτών να δούμε τι επιδιώκει περισσότερο σε σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες και θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει από την πρώτη στιγμή καλή διάθεση για την ικανοποίηση του αιτήματος παραχώρησης και λαμβάνονται όλες οι παράμετροι υπόψιν για να προχωρήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντογεώργης που το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα στο δημαρχείο της πόλης.

  Αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία

  Μιλώντας στο δελτίο του ITV, ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στο ζήτημα των ημερών με την αλλαγή στάση της Βόρειας Μακεδονίας που δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον Υφυπουργό να καλεί τη γείτονα χώρα να επιδείξει σοβαρότητα και να σεβαστεί τη Συμφωνία, γιατί η επιμονή της σε οτιδήποτε διαφορετικό, θα έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική. «Επιβραβεύεται η τακτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να η φέρει προς ψήφιση τα μνημόνια που εκκρεμούν γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν άλλες επιδιώξεις από την Κυβέρνηση της Βορ. Μακεδονίας. Ο ευρωπαϊκός δρόμος της Β. Μακεδονίας περνά μέσα από το σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία η Ν.Δ και ο Κυρ. Μητσοτάκης είχαν ισχυρές ενστάσεις και διαφωνίες για συγκεκριμένα ζητήματα όπως ήταν η αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας ή της μακεδονικής γλώσσας», σημείωσε.

  Τέλος, σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Κοντογεώργης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν το έργο της Κυβέρνησης την τελευταία πενταετία και θα της δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό στις εκλογές, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχισης της πορείας σταθερότητας και της προοπτικής ανάπτυξης της χώρας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ