Παρασκευή 14.06.2024
More

  Αυξημένο το ποσοστό συμμόρφωσης των ιδιοκτητών οικοπέδων

  Πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη προηγούμενη αντιπυρική περίοδο είναι το ποσοστό συμμόρφωσης των  πολιτών που ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων από τη βλάστηση.

  Φαίνεται πως και το μπαράζ επικοινωνίας από τα συναρμόδια υπουργεία, την Πυροσβεστική και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η επιβολή υψηλών διοικητικών προστίμων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε βάρος πολιτών που δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για καύσεις που πραγματοποίησαν, έχουν επιφέρει κάποια θετικά αποτελέσματα.

  Αυτό δεν σημαίνει βέβαια όπως ανέφερε ο συντονιστής επιχειρήσεων Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Χριστόφορος Μπόκας ότι έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα καθώς και στον αστικό ιστό αλλά και στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές η πλειονότητα των οικοπεδικών εκτάσεων δεν έχει αποψιλωθεί.

  Μία από τις περιπτώσεις που απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων ήταν και η πυρκαγιά στα Καρδαμίτσια το απόγευμα της Τρίτης που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο με την άμεση επέμβαση της υπηρεσίας.

  Σε δηλώσεις του ο κ. Μπόκας τόνισε πως γίνονται συνεχείς περιπολίες αλλά αυτό που διαπιστώνει η υπηρεσία είναι πως όλο και περισσότεροι πολίτες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

  «Αυτό φαίνεται και από το πλήθος των τηλεφωνημάτων που δέχεται η υπηρεσία αλλά και οι δήμοι από πολίτες που ζητούν ενημέρωση για τις υποχρεώσεις που έχουν αλλά και τι ισχύει σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν. Θεωρώ, ότι με συνεργασία και καλή διάθεση μέχρι το τέλος Μαΐου που είναι η ημερομηνία – σταθμός όπου θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες θα έχουμε φτάσει σε ένα καλύτερο επίπεδο», σημείωσε ο κ. Μπόκας.

  Αντίστοιχα ικανοποιητική χαρακτήρισε και τη συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους φορείς της αυτοδιοίκησης παρά τις σοβαρές τεχνικές δυσκολίες που καλούνται και αυτοί να αντιμετωπίσουν.

  Στην Κέρκυρα τα πρώτα PZL

  Στο μεταξύ ξεκίνησε ήδη η διασπορά των εναέριων μέσων πυρόσβεσης από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με τα πρώτα αεροσκάφη PZL να έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

  Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν φτάσει και άλλα εναέρια μέσα στην Ήπειρο και το Άκτιο χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να είναι σίγουρο εάν οι τύποι των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων θα είναι ίδιοι με την περσινή περίοδο ή αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

  Το μόνο βέβαιο είναι πως στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων θα έχει ως έδρα του το ελικόπτερο τύπου Augusta Bell που έχει ταυτόχρονα και τη δυνατότητα της εναέριας πυρόσβεσης αλλά και της μεταφοράς προσωπικού του ΕΜΟΔΕ.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ