Παρασκευή 14.06.2024
More

  Πλημμύρισε χαμόγελα και παιδικές φωνές το Κάστρο

  Περισσότεροι από 3.500 μαθητές από 200 και πλέον σχολεία της επικράτειας παίρνουν μέρος στα μαθητικά καλλιτεχνικά φεστιβάλ του προγράμματος με τον τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;» που συμπληρώνει αισίως 10 χρόνια από την έναρξή του, έχοντας αφήσει ένα σημαντικό στίγμα στην παιδαγωγική – εκπαιδευτική δραστηριότητα.

  Η φετινή δράση των μαθητικών φεστιβάλ είχε τίτλο «Μαζί» και μεταξύ των χιλιάδων μαθητών και σχολείων που συμμετέχουν και εκατοντάδες παιδιά σχολείων των Ιωαννίνων. Ήδη το φεστιβάλ για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα ενώ αντίστοιχα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

  Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος μαθητές από εννέα διαφορετικά σχολεία της περιοχής μεταξύ των οποίων και ο Παιδικός Σταθμός της Μέριμνας με την πρόεδρο του Δ.Σ και δημοτική σύμβουλο, εκπρόσωπο του δήμου Ιωαννιτών στην εκδήλωση Βάσω Μέγα, να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.

  To εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται από το 2015 από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αξιοποιώντας βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

  Περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές ομάδων, διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών προσφύγων, δράσεις δικτύωσης των σχολείων και μαθητικά φεστιβάλ.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ