Τετάρτη 10.08.2022
More

  Περιμένουν τις εκπτώσεις καταναλωτές και έμποροι

  Ανάσα στα εμπορικά καταστήματα που οι πωλήσεις και άρα τα έσοδα είναι στο ναδίρ αναμένεται να δώσουν οι εμπορικές εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν στις 11 Ιουλίου.

  Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του Αυγούστου και οι καταναλωτές θα μπορέσουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Γιώργο Πραμαντιώτη, να κάνουν τις όποιες αγορές για το καλοκαίρι.

  «Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και 31 Αυγούστου.

  Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκπτώσεων  εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Είναι μια δύσκολη κατάσταση αυτή που υπάρχει στην αγορά και για τους καταναλωτές και για τους εμπόρους που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές καταστάσεις και που δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και τα αλλεπάλληλα κλεισίματα» είπε ο κ. Πραμαντιώτης.

  Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

  Τι να προσέχετε

  Οι καταναλωτές κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

  Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

  Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

  Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ