Παρασκευή 16.04.2021
More

  Πιο αυστηρά τα μέτρα στην είσοδο από την Κακαβιά

  Για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων

  Για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, τέθηκαν σε ισχύ και επίσημα από τη Δευτέρα τα νέα μέτρα στις χερσαίες διαβάσεις της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη πιθανότητα εισόδου ατόμων, θετικών στον ιό, που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη διασπορά στο εσωτερικό της χώρας.

  Από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι νέες απαγορεύσεις και οι περιορισμοί που ισχύουν στη διάβαση της Κακαβιάς που είναι η μοναδική ανοιχτή στην Ήπειρο, με τα τελωνεία Μέρτζανης και Μαυρομματίου να παραμένουν κλειστά.

  Το ωράριο λειτουργίας των τελωνείων περιορίστηκε από τις 07.00 έως τις 19.00 και όχι στις 23.00, συμπεριλαμβανομένης και της διέλευσης φορτηγών οχημάτων, ενώ μειώθηκε και ο αριθμός των ατόμων που μπορούν καθημερινά να περνούν τα σύνορα από 700 σε 400.

  Το σύνολο αυτών, ακόμη και οι οδηγοί φορτηγών οχημάτων, που εξαιρούνταν μέχρι την Κυριακή, έχουν την υποχρέωση να ελέγχονται με rapid test, από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Εφόσον ανιχνευτεί κρούσμα, τότε απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, ενώ έχει αυξηθεί και το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας από τις επτά στις 14 ημέρες.

  Δικαίωση

  Ο πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων περιφέρειας Ηπείρου Π. Λυκίδης έκανε λόγο για αποφάσεις που δικαιώνουν τις θέσεις και παρατηρήσεις των τελωνειακών εδώ και τρεις μήνες, όπως για παράδειγμα για τους οδηγούς των φορτηγών, ωστόσο επισήμανε την απόλυτη ανάγκη να λειτουργήσει και για την είσοδο και για την έξοδο πολιτών και φορτηγών, το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής και τουλάχιστον για την έξοδο φορτηγών οχημάτων τα τελωνεία Μαυρομματίου και Μέρτζανης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Κακαβιά.

  «Δε γίνεται το βράδυ της Κυριακής να έχουν περάσει μόνο από την Κακαβιά 100 φορτηγά, με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα και η Κρυσταλλοπηγή να παραμένει κλειστή. Το έχουμε ζητήσει πολλές φορές και το επαναφέρουμε, να εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κρυσταλλοπηγή, για να ανοίξει και αυτό το τελωνείο και να μην υπάρχει μόνον η επιβάρυνση της Κακαβιάς. Έπρεπε βέβαια, να γεμίσουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων με ασθενείς από τη γειτονική χώρα, για να ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες», σημείωσε ο κ. Λυκίδης.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ