Σάββατο 08.05.2021
More

  Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκεται η Θεσπρωτία

  Ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων

  Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από την Παρασκευή η ΠΕ Θεσπρωτίας που με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν εισηγήσεων των υγειονομικών αρχών της χώρας έχει μπει στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου και ισχύουν περιοριστικά μέτρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

  Η Θεσπρωτία ήταν, αν όχι η καλύτερη, η περιοχή με τα λιγότερα κρούσματα αριθμητικά στην ηπειρωτική Ελλάδα και σίγουρα η πρώτη σε αναλογία κρουσμάτων και πληθυσμού, όμως μέσα σε διάστημα 10 ημερών, η εικόνα αυτή άλλαξε δραματικά.

  Η συνεχιζόμενη καταγραφή κρουσμάτων αφενός και αφετέρου, η εκτεταμένη διασπορά και στους τρεις δήμους της ΠΕ Θεσπρωτίας όπως επιβεβαιώθηκε και από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, αποτέλεσε τη βασική αιτία, που οι δήμαρχοι των τριών δήμων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου, μαζί και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας να αποστείλουν επιστολή στην υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, ζητώντας την αναστολή λειτουργίας της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα σχολεία και την επιστροφή σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, μέχρι την επιστροφή στην ομαλότητα.

  Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος, μέχρι και τη Δευτέρα 13 τμήματα, αλλά και κάποιες σχολικές μονάδες είχαν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων και αυτό επιβεβαιώνει την εκτεταμένη διασπορά εντός των σχολικών κοινοτήτων, τόσο σε μαθητές, όσο και σε εκπαιδευτικούς. Παρόλα αυτά, μέχρι και χθες το μεσημέρι, το υπ. Παιδείας δεν είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ