Τετάρτη 16.06.2021
More

  Πιστοποιητικό νόσησης μόνο σε όσους είναι στους πίνακες του ΕΟΔΥ

  Σύσταση από την αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου

  Να δηλώνουν το θετικό self test, να κάνουν τον επανέλεγχο σε πιστοποιημένη μονάδα υγείας ή στο νοσοκομείο για να δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και να μπορούν να λάβουν εφόσον είναι θετικοί πιστοποιητικό θετικότητας, καλεί η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου απευθυνόμενη σε πολίτες που έχουν κάνει τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

  Η κα Νάκου ξεκαθαρίζει ότι πλην του φορέα που το δηλώνουν- εννοώντας τον εργασιακό φορέα, η δήλωση θα πρέπει να γίνεται μετά τον επανέλεγχο από δομές που είναι αρμόδιες ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης και φυσικά να μπορούν να εμβολιαστούν δεδομένου ότι κάποια στιγμή και αυτοί που πέρασαν τον ιό θα κληθούν να κάνουν εμβόλιο ή να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης.

  Το θέμα όπως είπε η αντιπεριφεριάρχης είναι σοβαρό καθώς δεν μπορεί κανείς άλλος φορέας να εκδώσει τέτοιο πιστοποιητικό και οι άνθρωποι αυτοί είτε από αβλεψία είτε απο άλλους λόγους δεν μπορούν να αποδείξουν ότι νόσησαν.

  «Είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Όσοι βγαίνουν με θετικό σελφ τεστ πρέπει εκτός από τον φορέα τους, να κάνουν ό,τι προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ και εφόσον βγουν θετικοί να δηλωθούν για να φαίνονται στις λίστες του ΕΟΔΥ. Εάν δεν υπάρχει το όνομά τους στη λίστα του ΕΟΔΥ δεν λαμβάνουν πιστοποιητικό νόσησης και θα έχουν θέματα με τα ταξίδια ή τον εμβολιασμό τους ή οτιδήποτε άλλο ανακοινωθεί από την κυβέρνηση» είπε.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ