Κυριακή 21.07.2024
More

  Πλειστηριασμοί: «Πράσινο φως» στους Servicers

  Ο δικηγόρος Χάρης Λαζάνης εξήγησε ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πλειστηριασμό είναι να ρυθμίσουν.

  «Πράσινο φως» από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που με πλειοψηφία δέχτηκε την  εισήγηση της αρεοπαγίτου και  αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις  να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

  Στην ουσία της υπόθεσης, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν κλήθηκε να αποφασίσει για το αν πρέπει να γίνει ή όχι ο πλειστηριασμός άλλα για το ποιος νομιμοποιείται να κάνει τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι με τον έναν ή άλλο τρόπο θα γίνονται!

  Υπενθυμίζεται ότι στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 26 Ιανουαρίου  ο εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε ότι οι εταιρείες διαχείρισης μπορούν να διενεργούν πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο οι εταιρείες διαχείρισης είναι γνωστής έδρας, εποπτεύονται από την Τράπεζας της σε αντίθεση με τα funds στο εξωτερικό, που δε μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από τους δανειολήπτες. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου  με την οποία αίρεται η όποια αμφισβήτηση περί νομιμοποίησης των servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμούς βάζει τέλος στη διαμάχη στο κέντρο της οποίας ήταν οι δανειολήπτες, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς.

  Ο δικηγόρος Χάρης Λαζάνης εξήγησε ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πλειστηριασμό είναι να ρυθμίσουν. Ωστόσο και εδώ τα προβλήματα είναι πολλά και δεν έχουν λυθεί πράγμα το οποίο σημαίνει οι χιλιάδες άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα έκθετοι και ελάχιστα μπορούν να κάνουν «η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο. Να βρει και να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν διαφορετικά δεν υπάρχει προστασία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζάνης τονίζοντας ότι είναι ενεργοί πάνω από 700.000 πλειστηριασμοί.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ