Κυριακή 25.07.2021
More

  Ποια σχολεία και τμήματα είναι σε αναστολή

  Συνολικά 154 σχολεία ή σχολικά τμήματα είναι κλειστά σήμερα, λόγω κορωνοϊού 

  Πρόκειται για σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη λόγω κορωνοϊού.

  Την Τετάρτη, σε άτυπη ενημέρωση, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε ότι παρακολουθείται πολύ στενά η εξέλιξη της επιδημίας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων, όπως και ότι είναι «σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί».

  Οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό την Τρίτη.

  «Δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο», ανέφερε το υπουργείο με βάση αυτά τα στοιχεία.

  «Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς», επισήμανε ακόμη το υπουργείο Παιδείας.

  Τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων είναι τα εξής:

  • Το Α3 του 7ου Λυκείου μέχρι 21 Οκτωβρίου
  • Το ΣΤ1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι 20 Οκτωβρίου
  • Το Α3 του Γυμνασίου Βελισσαρίου μέχρι 20 Οκτωβρίου
  • Το Β1 του 3ου Γυμνασίου Ιωαννίνων μέχρι 18 Οκτωβρίου
  • Το ΣΤ1 και το ΣΤ2 του 21ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι 16 Οκτωβρίου
  • Το Α2 του Λυκείου των Δωδωναίων μέχρι 14 Οκτωβρίου

  Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας το 6ο Νηπιαγωγείο Ανατολής  και το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ