Παρασκευή 23.07.2021
More

  Ποικίλα θέματα τέθηκαν στον πρωθυπουργό

  Πρόεδρος της Βουλής, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος ανέδειξαν διάφορα θέματα της περιοχής στον πρωθυπουργό

  Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έδωσε την δυνατότητα στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων Περιφερειάρχη και Δήμαρχο, να αναδείξουν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει έργα και υποδομές που σχετίζονται με την ανάπτυξη όλης της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτά που τέθηκαν είναι η ολοκλήρωση οδικών αξόνων αλλά και η ανάπτυξη έργων που συνδέονται με πολλά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και από τα οποία περιφέρεια και δήμοι μπορούν να αντλήσουν κονδύλια. Όλοι τους ανέδειξαν την συνεργασία που αναπτύχθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας στην διαχείριση κρίσεων.

  Ο περιφερειάρχης, Αλ. Καχριμανης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επιταχύνει θέματα που έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων ενώ από την ομιλία του δεν έλειψαν αναφορές στον πρωτογενή τομέα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και όλα όσα κατά την γνώμη του πρέπει να γίνουν για την προώθηση της εξωστρέφειας της Ηπείρου.

  Ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων, Κ. Τασούλας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αναδεικνύοντας το κυβερνητικό έργο αλλά και όλα όσα έχουν σχεδιαστεί και σιγά σιγά θα αρχίσουν να υλοποιούνται. «Η χώρα ξεμυτίζει…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

  Τέλος, ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ,ΕΛΙΣΑΦ ευχαρίστησε εκ νέου τον πρωθυπουργό για την παραχώρηση του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου ενώ στάθηκε στους μηχανισμούς και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και που πρέπει να αναπτυχθούν για να ξεπεράσουμε την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ