Τετάρτη 20.10.2021
More

  Προτεραιότητα η ανάπτυξη της Γαλακτοκομικής σχολής

  Επίσκεψη του υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης, Σπ. Λιβανού

  Την πόρτα της Γαλακτοκομικής ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων πέρασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός.

  Ανάμεσα στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη είναι και η δημιουργία του Κέντρου Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων.

  Το υπουργείο έχει την πρόθεση να ενισχύσει με 2 εκ. ευρώ τόσο κτηριακά όσο και με εξοπλισμό την σχολή ώστε να καταστεί κέντρο γνώσης και εξωστρέφειας συγκεντρώνοντας ακόμη μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών που φτάνουν εδώ από όλη την Ελλάδα για να μάθουν τα μυστικά της τυροκομίας και όχι μόνο.

  Ο κ. Λιβανός συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, έφτασε στην σχολή όπου τον υποδέχτηκαν η διευθύντρια της σχολής κα. Μέγα αλλά και ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

  Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του υπουργού αναλύθηκαν όοι δυνατότητες ανάπτυξης των δράσεων της Γαλακτοκομικής σχολής που είναι πολλές καθώς μέσα στην διάρκεια της διετούς φοίτησης οι σπουδαστές λαμβάνουν μεταξύ άλλων γνώση και εξειδίκευση στην τυροκόμιση προϊόντων και επιστρέφουν στον τόπο τους προκειμένου αυτή την γνώση να την εφαρμόσουν στις δικές τους τοπικές μονάδες.

  Ο υπουργός επισκέφθηκε όλους τους χώρους της σχολής ενώ συνομίλησε με σπουδαστές. «Πιστεύω ότι έχουμε μια ολοκληρωμένη μάτια για την εξωστρέφεια και την απόκτηση νέας ταυτότητας που είναι συνδυασμένη και με την ιστορία και με το μέλλον μας» είπε για να συμπληρώσει ότι το υπουργείο θα ενισχύσει το ρόλο της Γαλακτοκομικής ευχαριστώντας για τις προσπάθειες την διευθύντρια και όλους τους συνεργάτες.

  Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «η σχολή είναι σήμα κατατεθέν για όλη την Ελλάδα», ενώ ο κ. Χατζηνικολάου είπε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για την σχολή αλλά και για ανάπτυξη του συστήματος Άρτεμις με την ψηφιοποίηση των ελέγχων «Το κέντρο θα χρηματοδοτηθεί με 2 εκ. Θέλουμε να αποκτήσει διεθνή υπόσταση. Θα δείξουμε ότι δεν έχει μόνο τοπική οντοτητα», κατέληξε.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ