Πέμπτη 01.12.2022
More

  Πολιτική αντιπαράθεση για το Ιωάννινα – Κακαβιά

  Σκληρή απάντηση του πρώην υπουργού Χρ. Σπίρτζη σε Αλ. Καχριμάνη κάνοντας λόγο για ψέματα και ανακρίβειες

  «Σήκωσε το γάντι» που του πέταξε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και το επέστρεψε με πολλές αιχμές και προσωπικά για τον ίδιο, αλλά κυρίως για τις ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ, τόσο πριν, όσο και μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, τομεάρχη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στο στόχαστρο του κ. Καχριμάνη με αφορμή το ότι επί θητείας του στο υπουργείο, όπως είπε ο κ. Καχριμάνης, όχι μόνο δεν προχώρησε κάποια διαδικασία για το τμήμα της Ιόνιας από Ιωάννινα έως Κακαβιά, αλλά αντιθέτως, ο κ. Σπίρτζης ενέπαιζε την τοπική κοινωνία.

  Το Σάββατο, ο κ. Σπίρτζης δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Καχριμάνη και με μακροσκελή ανακοίνωσή του, αποδίδει στον περιφερειάρχη πολλές από τις ευθύνες της κωμικοτραγικής όπως έχει καταλήξει να είναι, κατάστασης στην υλοποίηση του άξονα της Ιόνιας και κυρίως στις κυβερνήσεις της Ν.Δ που είχαν την ευθύνη τόσο κατά τη φάση του σχεδιασμού των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, όσο και στη μεγαλύτερη διάρκεια υλοποίησής τους.

  Αφού αρχικά αναφέρει, ότι πρόκειται για πλήθος ανακριβειών, ψεμάτων και διαστρεβλώσεων, σημειώνει, ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας απέναντι στην εγκαταλελειμμένη Ήπειρο.

  «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ στις για πολλές δεκαετίες Περιφερειακές αρχές της Ηπείρου και στην παράταξη της ΝΔ, για το ότι δεν κάναμε σε μια τετραετία -με τη χώρα σε μνημόνιο από τη ΝΔ,- όσα αυτοί δεν έκαναν τουλάχιστον από το 1974.

  Αυτό που γνωρίζει κάθε πολίτης της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας είναι πως εκτός από την μικροπολιτική και τον παλαιοκομματισμό που είναι διάχυτος και διαπερνά τις πολλές τετραετίες που κυβερνούν την χώρα και την περιφέρεια Ηπείρου, εκτός της κατάκτησης όλων των  πρωταθλημάτων στις εξαγγελίες, στα ταξίματα, στον σχεδιασμό και την παρακώλυση έργων -στη λογική «Μετσόβου»-, δεν έχουν παραδώσει κανένα έργο στρατηγικής σημασίας και πολλές φορές έχουν σταθεί  εμπόδιο και στον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση έργων στρατηγικής σημασίας», αναφέρει αρχικά ο κ. Σπίρτζης.

  «Λογικές Μετσόβου»

  Στη συνέχεια, ο κ. Σπίρτζης τονίζει, ότι τα διευρωπαϊκά δίκτυα δε συζητήθηκαν, ούτε αποφασίστηκαν στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί ημερών ΝΔ και υπουργίας του Γ. Σουφλιά.

  «Οι κακές γλώσσες – της δικής σας κομματικής παράταξης –  λένε ότι το τμήμα Γιάννενα-Κακκαβιά δεν εντάχθηκε στην Ιόνια οδό, εξαιτίας των διαφωνιών που είχε η “ομάδα Μετσόβου” συμπεριλαμβανομένου του Περιφερειάρχη με τον τότε Υπουργό της ΝΔ κ. Σουφλιά, για την όδευση του δρόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Ερωτήματα

  Επί του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά ο κ. Σπίρτζης απευθύνει μία σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Καχριμάνη και την περιφέρεια Ηπείρου, βάζοντας στο… φόντο τη Ν.Δ και την κυβέρνηση.

  «Σήμερα μετά από δύο χρόνια πλήρους ακινησίας, συνεχίζετε να κοροϊδεύετε τους πολίτες.

  Στην ανακοίνωση σας αναφέρετε και προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

  Τελικά σας παρέδωσε μελέτη το υπουργείο Υποδομών και αν ναι τι ακριβώς κάνατε για την ωρίμανση του;

  Σε ποια φάση παραδώσατε την μελέτη; Ποιος την ελέγχει; Ποιος ο προϋπολογισμός του έργου; Ποια τα αποτελέσματα της μελέτης κόστους οφέλους; Τι διατομή προβλέπεται μετά την μελέτη κόστους οφέλους, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς;

  Γιατί δεν πηγαίνετε σε «πολιτική διαπραγμάτευση», όπως λέτε πως κάνατε για τον Ε65 και τον ΒΟΑΚ, και για τη χρηματοδότηση του αυτοκινητοδρόμου «Γιάννενα Κακκαβιά»;

  Σας ενημερώνουμε ότι πάλι οι κακές γλώσσες της παράταξής σας λένε, ότι θέλετε να επιστρέψετε τη μελέτη για την ωρίμανση του έργου, στο υπουργείο Υποδομών…

  Γιατί έχετε λίγα χρήματα για τις υποδομές, αφού έχετε το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, 37 δις μαξιλάρι, χαμηλά επιτόκια, την κυβέρνηση και την περιφέρεια;  Γιατί απευθυνθήκατε στην Επίτροπο Μεταφορών όταν αυτή δεν είναι υπεύθυνη για την χρηματοδότηση των έργων; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες; Ότι δύο χρόνια δεν έχετε κάνει τίποτα και δεν προβλέπεται να κάνετε, μιας και οι προτεραιότητες της Κυβέρνησής σας είναι άλλες», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης στην απάντησή του.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ