Παρασκευή 23.04.2021
More

  Πολιτική του «φαίνεσθαι» κι όχι ουσίας, από τη δημοτική αρχή για το Πάρκο Πυρσινέλλα

  Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή ασκεί η παράταξη Μπέγκα για την μελέτη ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα

  Για «μεγαλοστομίες και αμφιβολία έγκρισης της μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοιήκηση», κάνει λόγο η Ενότητα Πολιτών. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

  «Ταγμένη να υπηρετήσει το επικοινωνιακό της αφήγημα η δημοτική αρχή Ιωαννίνων συνεχίζει να ασκεί πολιτική με βάσει το «φαίνεσθαι» κι όχι την ουσία.

  Έτσι, στα μέσα του περασμένου μήνα παρουσίασε μέσα από την προσφιλή της τακτική, αυτή των συνεντεύξεων τύπου, την μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, παρουσιάζοντας υποτίθεται ολοκληρωμένη μελέτη προς εφαρμογή για την ανάπλαση αυτή.

  Ειπώθηκε μάλιστα στην συνέντευξη τύπου ότι: «ολοκληρώνεται η διαχειριστική μελέτη η οποία ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη για έγκριση ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί το χρηματοδοτικό μοντέλο για την έναρξη του έργου».

  Μια μελέτη που κατατέθηκε τελικά πριν από μερικές μέρες η οποία όμως, ουσιαστικά και τυπικά θα έπρεπε να προηγηθεί των όποιων επίσημων ανακοινώσεων αφού είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής επίλυσης.

  Η διαχειριστική μελέτη έχει να κάνει επί της ουσίας με τη διαχείριση του δασικού περιβάλλοντος και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στο άλσος, για την οποία απαιτείται η έγκρισή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

  Πώς η δημοτική αρχή είναι τόσο σίγουρη ότι το σύνολο των παρεμβάσεων που με τόσο μεγάλη ζέση παρουσίασε ως το «τελικό σχέδιο» θα λάβουν την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;

  Γιατί βιάζεται, για μια ακόμη φορά, να επικοινωνήσει ότι κλείνει «ανοιχτά μέτωπα», ανατρέποντας τη σωστή σειρά των ενεργειών που απαιτούνται, οι οποίες με δική της ευθύνη έχουν καθυστερήσει;

  Ποιος αλήθεια θα είναι υπεύθυνος αν κάποια από τις προβλεπόμενες δράσεις ή χρήσεις της μελέτης, απορριφθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση;

  Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, καλή η επικοινωνία, αλλά καλύτερη η αλήθεια.

  Έστω και τώρα, επικεντρωθείτε στην ορθολογική διαχείριση των ζητημάτων του δήμου μας κι αφήστε τις μεγαλοστομίες.

  Για το καλό του τόπου.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ