Πέμπτη 29.10.2020
More

  Πολύπλευρος σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Δήμου Ζίτσας

  Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, άλλες μορφές επενδύσεων και θεσμοθέτηση χωροταξικού σχεδιασμού σε επίπεδο Ηπείρου για την ανάπτυξη των ΑΠΕ

  Το επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη του δήμου με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και άλλων μορφών επενδύσεων, σε συνδυασμό με την θεσμοθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού σε επίπεδο Ηπείρου και χώρας για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, θα δώσει μία επαρκή απάντηση στα αιτήματα ενδιαφερομένων, να επενδύσουν σε οποιαδήποτε περιοχή.

  Το δημ. συμβούλιο Ζίτσας με απόφασή του το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίασή του, εξέφρασε την καθολική του αντίδραση στην εγκατάσταση και λειτουργία δύο μονάδων καύσης βιορευστών στην Κοινότητα Λύγγου της Δ.Ε. Πασσαρώνος.

  Ταυτόχρονα όμως, εξέφρασε την αντίθεσή του στο επιχειρηματικό πλάνο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα για την δημιουργία και άλλων μονάδων καύσης βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή των Γραμμενοχωρίων. Σε χθεσινές του δηλώσεις στα τοπικά μέσα ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος τόνισε, πως τέτοιου είδους και τέτοιας μορφής επενδύσεις, θεωρούνται ως «μόδα» για πολλούς δήμους της χώρας, κυρίως όμως για πολλούς επενδυτές στο λεκανοπέδιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για «επίθεση επενδυτών». Ένα ενδιαφέρον όμως που εκφράζεται χωρίς να ερωτηθεί καν η τοπική κοινωνία, χωρίς να λαμβάνουν γνώση τα δημοτικά συμβούλια και το περιφερειακό συμβούλιο, οι αποφάσεις των οποίων ωστόσο έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

  Με απόφαση

  Έτσι, ο κ. Πλιάκος έκανε γνωστό πως και ο δήμος Ζίτσας αλλά και άλλοι δήμοι στη χώρα έχουν ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στο υπ. Εσωτερικών, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο, οι αποφάσεις για τέτοιου είδους θέματα των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, να έχουν αποφασιστικό και όχι γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

  «Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές, είναι ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση και λειτουργία ΑΠΕ, όμως οι συγκεκριμένες μονάδες δεν έχουν κανένα περιβαλλοντικό οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την περιοχή και τους κατοίκους. Θεωρούμε, ότι μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει ζητηθεί από την Πολιτεία, να καταθέσει ο δήμος, θα προκύψουν οι περιοχές που μπορούν να εγκατασταθούν τέτοιες επενδύσεις, όπως όμως και μέσα από την θεσμοθέτηση ενός χωροταξικού σχεδιασμού σε επίπεδο χώρας, για τις ΑΠΕ.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  1.211 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο-12 θάνατοι

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.211 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Η συνθήκη του lockdown στο Δημοτικό Συμβούλιο

  Με το θέμα της πανδημίας να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, η πρώτη μέσω τηλεδιάσκεψης στο δήμο Ιωαννιτών

  Πώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα σε κλειστούς χώρους (παραδείγματα)

  Η χρήση μάσκας και ο καλός αερισμός του χώρου βοηθούν στη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

  Κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου

  Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο «μέτωπο» του κορωνοϊού

  Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα -Αύριο η ανακοίνωση νέων μέτρων

  Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.