Κυριακή 21.07.2024
More

  Πράσινο φως στα πλωτά ταξί στη λίμνη

  Κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε στη συνεδρίασή του το μεσημέρι της Πέμπτης το νέο Κανονιστικό πλαίσιο για τα καραβάκια στη λίμνη Παμβώτιδα, όπως όμως και τις δύο άδειες για τα πλωτά ταξί.

  Μία σειρά ερωτημάτων που έθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης απαντήθηκαν άλλα επαρκώς και άλλα όχι και τόσο, από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη κυρίως ως προς τις αλλαγές που επέρχονται στα ηλικιακά όρια των πλοιαρίων που εκτελούν συγκοινωνιακούς πλόες στην Παμβώτιδα. Μία παράμετρος εξαιρετικά σημαντική με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των λεμβούχων να δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα καθώς επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση, ότι πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ως νεότευκτο πλοίο ένα καραβάκι με σκαρί δεκαετιών, το οποίο έχει αλλάξει κινητήρα…

  Στο ζήτημα που ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση και αφορά στις δύο άδειες πλωτών ταξί στην Παμβώτιδα, ο κ. Γοργόλης έκανε γνωστή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το προηγούμενο διάστημα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο και εισηγήθηκε την έγκριση χορήγησης των δύο αδειών στους δύο αιτούντες με την υποσημείωση, ότι αυτές οι άδειες ταξί δεν πρόκειται ποτέ να μετατραπούν σε άδειες εκτέλεσης συγκοινωνιακών πλόων.

  Η βάση για τα δύο πλωτά ταξί θα είναι το λιμάνι του Περάματος με τη σύμφωνη γνώμη και του δήμου Ιωαννιτών, ενώ θα μπορούν να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν επιβάτες στο λιμάνι του Νησιού και αντίστοιχα στη θέση «12» και στον Μόλο στην πλατεία Μαβίλη, σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών.

  Ως προς τον καθορισμό του κομίστρου, αυτό ορίστηκε σε 45 ευρώ ανά διαδρομή με το σκεπτικό, ότι κάθε ταξί θα έχει ανώτατο αριθμό επιβατών τα 15 άτομα, επομένως ένα εισιτήριο της τάξης των τριών ευρώ, θεωρείται προσιτό.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ