Τετάρτη 24.04.2024
More

  Πράσινο φως στην τουριστική προβολή για το 2024

  Στην έγκριση του προγράμματος της τουριστικής προβολής για το 2024 προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης.

  Μία συζήτηση όμως που περισσότερο και από τα τυπικά που αναφέρονται στο σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τουρισμού για την παρουσία της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, έδωσε την ευκαιρία στην περιφερειακή αρχή και στον Αλ. Καχριμάνη να δώσει και το στίγμα, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό δράσεων και ενεργειών, για όσα απασχολούν αυτήν την περίοδο το τουριστικό κομμάτι της αναπτυξιακής προοπτικής της Ηπείρου.

  Αφού η εισήγηση της υπηρεσίας με την διευθύντρια κα Μαρκούλα ολοκληρώθηκε, ο κ. Καχριμάνης επισήμανε πως οι επιλογές για τις εκθέσεις που συμμετέχει η Περιφέρεια γίνεται με βάση συγκεκριμένη στοχοθεσία, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις πιθανότητες που έχει η Ήπειρος να προσελκύσει επισκέπτες από κάθε χώρα. Έτσι, δεν έκρυψε τον προβληματισμό που υπάρχει λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας για τις επιπτώσεις που θα έχει σε οικονομικό επίπεδο για τον τουρισμό της Ηπείρου, η πολεμική αυτή σύγκρουση.

  Αναφορικά με τις διεθνείς εκθέσεις και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, στάθηκε στο ότι οι επιλογές αυτές δε γίνονται με βάση τα προγράμματα του ΕΟΤ γιατί ανά περιφέρεια, υπάρχουν και διαφορετικές στοχεύσεις.

  «Εμείς δεν έχουμε λόγο να πάμε στις εκθέσεις στο Μαϊάμι, στο Ντουμπάι ή στην Κορέα, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται να έρθουν στην Ήπειρο, αλλά ενδιαφέρονται για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

  Επίσης, με αφορμή ένα προβληματισμό που τέθηκε από την παράταξη «Ήπειρος Όλον» για το αν η τουριστική προβολή στην Ήπειρο αντιμετωπίζεται με ενιαίο τρόπο ή αποσπασματικά ανά περιοχή, ο περιφερειάρχης είπε πως επί των δικών του ημερών τουλάχιστον, η Ήπειρος αντιμετωπίζεται ως ενιαία περιφέρεια και χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τις παρεμβάσεις που γίνονται στην αρχαία Νικόπολη ή εκείνες που σχεδιάζονται για τη Βυζαντινή Άρτα.

  Τέλος, πρόσθεσε πως είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στη συμμετοχή της Ηπείρου στις διεθνείς εκθέσεις, η ανταπόκριση και η αποδοχή που τυγχάνει η πρωτοβουλία της Περιφέρειας να προβάλλει και τα τοπικά προϊόντα.

  Η εναέρια έρευνα και διάσωση

  Επίσης τόνισε πως ένας καθοριστικός παράγοντας που παίζει ρόλο στη διαμόρφωση ευνοϊκών προοπτικών για την επισκεψιμότητα της περιοχής, είναι και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Ερμή Θεοχαρόπουλου. «Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα κι εμείς ως Περιφέρεια έχουμε βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσαμε», ανέφερε.

  Διαμαρτυρία από τους φοιτητές

  Στην αρχή της συνεδρίασης, το προεδρείο ενέκρινε την παρουσία αντιπροσώπων από τις φοιτητικές παρατάξεις και τους Συλλόγους με τον Δημ. Κελεσίδη από τον Φοιτητικό Σύλλογο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης να αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο αφενός λόγω της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης και αφετέρου λόγω της πολιτικής απόφασης της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων. Το περιφερειακό συμβούλιο επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί σε επόμενη συνεδρίασή του.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ