Παρασκευή 14.06.2024
More

  Προχωρούν τα έργα σε πλατεία και Πνευματικό Κέντρο

  Η πλατεία εδώ και μήνες έχει σκαφτεί ενώ για ένα διάστημα είχαν σταματήσει τα έργα εξαιτίας των προβλημάτων

  Με πιο γρήγορους ρυθμούς θα τρέξουν τα έργα σε δυο σημαντικά έργα: την πλατεία και το Πνευματικό Κέντρο.

  Η πλατεία εδώ και μήνες έχει σκαφτεί ενώ για ένα διάστημα είχαν σταματήσει τα έργα εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρχαν και εξαιτίας νομικών θεμάτων.

  Ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Γκόγκος είχε σύσκεψη με τον ανάδοχο των έργων στην πλατεία στην οποία μετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες.

  Στόχος αυτής της σύσκεψης ήταν να εξεταστούν όλα τα θέματα και να τρέξει η διαδικασία καθώς ο χώρος της πλατείας είναι ζωτικής σημασίας και αναμένεται με την ολοκλήρωσή της να αλλάξει το σύνολο της εικόνας όλης της περιοχής.

  Ο κ. Γκόγκος στην πρώτη του εμφάνιση εξήγησε ότι τα περισσότερα θέματα βρήκαν τον δρόμο τους και θα έχουμε επιτάχυνση των έργων αποφεύγοντας όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

  Στην ουσία τέθηκαν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουμε από τα έργα στεγάνωσης και επίστρωσης της πλατείας μέχρι το σιντριβάνι και τους στύλους ύψους 18 μέτρων που θα χρησιμοποιηθούν για τον φωτισμό.

  «Μαυρίζουν» δρόμοι

  Την ίδια ώρα η Υπηρεσία έχει ξεκινήσει σειρά ασφαλτοστρώσεων και συνεχίζει. Η αρχή έγινε από την οδό Κώστα Βάρναλη και θα συνεχιστούν και αλλού ενώ σειρά θα πάρει και η οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Επίσης, στις προθέσεις της υπηρεσίας τεχνικών έργων είναι να ολοκληρωθούν διαγραμμίσεις και διαβάσεις.

  «Θα έχουμε και άλλα προγράμματα που θα κάνουμε ασφαλτοστρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά δείχνοντας ότι είναι ενήμερος και αντιλαμβάνεται την ανάγκη να φτιαχτούν οι δρόμοι της πόλης που οι περισσότεροι είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

  Πνευματικό Κέντρο

  Την ίδια ώρα συνάντηση είχε και με τον ανάδοχο του έργου για την ανακατασκευή του Πνευματικού Κέντρου. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να αλλάξει τον χώρο πολιτισμού και να προσδώσει άλλη αξία σε όλο το συγκρότημα συγκεντρώνοντας πολλές από τις δομές του Πνευματικού Κέντρου. «Είναι σημαντικό έργο και η ολοκλήρωσή του θα μας δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», είπε ο κ. Γκόγκος.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ