Τρίτη 13.04.2021
More

  Προωθείται το Λιμενικό Ταμείο για τη λίμνη

  Την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη Λίμνη των Ιωαννίνων ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη.

  Ο βουλευτής τονίζει την έλλειψη ενός φορέα στα Ιωάννινα ο οποίος θα έχει τον κύριο λόγο για τον καθορισμό και την οριοθέτηση ζωνών εντός και εκτός της Λίμνης Παμβώτιδας όπως ζώνες λιμένα, φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων, διεξαγωγής ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, εκτέλεσης πλόοων τουριστικών σκαφών, διενέργειας ερασιτεχνικής και επαγγελματικής αλιείας, καθώς και τέλεσης αγώνων αθλητικής αλιείας (διασυλλογικών, open, πανελληνίων αλλά και διεθνών).

  Τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία έχουν ιδιαίτερη σημασία σε τοπικό επίπεδο αφού αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων προσφέροντας υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Έχουν την ευθύνη της διοίκησης και την εκμετάλλευση των κτιρίων και υποδομών των λιμένων δικαιοδοσίας τους και έχουν δικαίωμα να λειτουργούν και επιχειρηματικά κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους. Συνολικά, συμβάλλουν στην εμπορική, επιβατική, τουριστική και αλιευτική κίνηση και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία των καθορισμένων λιμενικών ζωνών αρμοδιότητάς τους.

  «Με συντονισμένους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων περί αλιείας εσωτερικών υδάτων, την εγκατάσταση σταθμών με σωστικά μέσα, καθώς και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας θα επιτυγχάνεται συντονισμένα και αποτελεσματικά από έναν μόνο φορέα η συνολική επιτήρηση και η διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης στην Λίμνη Παμβώτιδα», επισημαίνει ο Γιώργος Αμυράς.

  Το θέμα με το Δημοτικό Λιμναίο Ταμείο έχει απασχολήσει τον Δήμο Ιωαννιτών και παλιότερα με αφορμή υποθέσεις όπως την οριοθέτηση υδατοδρομίου κ.α.

  Η παράταξη Θ. Μπέγκα

  Η παράταξη, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ., Γιώργου Αμυρά, για την ίδρυση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στην Παμβώτιδα, «πιστεύοντας ότι η σύσταση ενός τέτοιου Φορέα υπεύθυνου για την αδειοδότηση των εργασιών που προτείνονται και φυσικά για τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις αφορούν το οικοσύστημα της λίμνης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

  «Η δική μας Δημοτική Αρχή άλλωστε, πρώτη επεξεργάστηκε το ζήτημα αυτό, υποβάλλοντας ολοκληρωμένη πρόταση στον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
  Η σύσταση και λειτουργία Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στην Παμβώτιδα θα αποτελέσει οδηγό για τη δημιουργία ανάλογων δομών και σε άλλους δήμους με λίμνες ανά την Ελλάδα οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα Ιωάννινα.

  Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» δηλώνει πρόθυμη τόσο να ενημερώσει για τις ενέργειες και τις προτάσεις που κατέθεσε στους αρμοδίους, όσο και να ενώσει τις δυνάμεις της στη διεκδίκηση ίδρυσης του Λιμναίου Ταμείου με όλους τους φορείς του τόπου», καταλήγει.
  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ