Δευτέρα 16.05.2022
More

  Προσφέρουν οι τακτικές αιμοδοσίες 

  Με θετικό πρόσημο, ολοκληρώθηκε ένα ακόμη διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από τον  Ελληνικό Ερυθρός Σταυρό Ιωαννίνων και τους Paguristas και άλλους φορείς

  Το διήμερο διοργανώθηκε με την συνεργασία πολλών  τοπικών φορέων και συλλόγων, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

  Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας πραγματοποιούνταν και ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

  Ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Κώστας Ντακαλέτσης, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι οι ανάγκες για αίμα αυτή την περίοδο είναι μεγάλες και χρειάζεται κινητικότητα απ’ όλους τους φορείς. Προτεραιότητα όπως επεσήμανε είναι η εξεύρεση ενός χώρου όπου θα μπορούν να κάνουν αιμοληψίες μια φορά το μήνα σε σταθερό χώρο και χρόνο.

  Πρόθεσή τους είναι να γίνονται ανακοινώσεις από τα δυο νοσοκομεία της πόλης ώστε να μπορεί όποιος θέλει να είναι ενήμερος για το που μπορεί και πότε να δώσει αίμα. «Στο διήμερο συγκεντρώθηκαν πενήντα φιάλες αίματος. Είναι σημαντικό και για τα δυο νοσοκομεία που έχουν ανάγκη το αίμα καθώς είναι πολλές οι ανάγκες που προκύπτουν» τόνισε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος των Paguristas που έσπευσε να αναφέρει ότι είναι σημαντικό όλοι να προσφέρουμε για τον συνάνθρωπο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ