Πέμπτη 13.06.2024
More

  Πρόσκληση για την κινητοποίηση της Πέμπτης

  Για τη χειρότερη κατάσταση της τελευταίας πενταετίας στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα της Ηπείρου, κάνει λόγο η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών που συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, με συγκέντρωση στο διοικητήριο της Περιφέρειας, αύριο Πέμπτη στις 11.00.

  Ανοιχτή πρόσκληση προς τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και στην τοπική κοινωνία να παρευρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία απηύθυνε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γεώρ. Πρέντζας, από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών και μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, όπως όμως και ο Αλέξανδρος Μάρκου, ως εκπρόσωπος των συμβασιούχων στο ΠΓΝΙ.

  Ο κ. Πρέντζας επέκρινε τους χειρισμούς και την γενικότερη στάση που κρατούν η ΑΔΕΔΥ και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αντίστοιχα, όπως επίσης και ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ, με τον κ. Πρέντζα να αναφέρει ότι λειτουργεί ως «γραφείο Τύπου» του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου.

  «Τα περιφερειακά νοσοκομεία κατρακυλάνε σε Κέντρα Υγείας και το ΠΓΝΙ κλυδωνίζεται από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους, με τρομακτικές τις ελλείψεις σε νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό», ανέφερε αρχικά για να σταθεί στη συνέχεια στο θέμα των ημερών που είναι η εντολή της 6ης ΥΠΕ για μετακινήσεις ιατρών – εντατικολόγων της ΜΕΘ των νοσοκομείων των Ιωαννίνων στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

  «Η 6η ΥΠΕ έχει κάνει τους γιατρούς του ΠΓΝΙ περιοδεύοντα θίασο με “εντέλλεσθε” μετακινήσεων, με τελευταίο τραγικό παράδειγμα την μετακίνηση εντατικολόγων στη ΜΕΘ Αγρινίου η οποία αποτελεί «προθάλαμο θανάτου για ασθενείς και προθάλαμο φυλακής για τους γιατρούς», τόνισε ο κ. Πρέντζας.

  Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην ακρίβεια που προσθέτει επιπρόσθετα προβλήματα στο υγειονομικό προσωπικό, μαζί με κάποιες επιμέρους παραμέτρους με χαρακτήρα τοπικότητας.

  «Την ίδια στιγμή μας αφαιρούν και τα ελάχιστα βοηθήματα που είχαμε: το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων καταργεί την έκπτωση εισιτηρίου για τους υγειονομικούς, η διοίκηση του ΠΓΝΙ εκδιώκει συναδέλφους από τον Οίκο ιατρών όπου έμεναν συνάδελφοι που μένουν εκτός Ιωαννίνων και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ