Σάββατο 25.05.2024
More

  Συνέχεια με την ταινία «Καλώς ορίσατε, κύριε Μάρσαλ»

  Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα,  στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Κυριακές στο πανί», παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

  Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου και ώρα 20:30,  θα προβληθεί η ταινία «Καλώς ορίσατε κύριε Μάρσαλ!» σε σκηνοθεσία του Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα (Bienvenido, Mister Marshall!, Ισπανία, 1952, 75′), με ελεύθερη είσοδο.

  Πρωταγωνιστούν: José Isbert, Lolita Sevilla, Alberto Romea, Manolo Morán.

  Το Βιγιάρ δελ Ρίο είναι ένα φτωχό και ξεχασμένο χωριουδάκι, όπου δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα, που να σπάει την μονότονη καθημερινότητά του.

  Μόνο η άφιξη της λαϊκής τραγουδίστριας Κάρμεν Βάργας και του πληρεξουσίου και εκπροσώπου της, Μανόλο δίνουν μια καινούργια νότα στη βαρετή ζωή του χωριού.

  Μια άφιξη, που θα συμπέσει με την αιφνιδιαστική εμφάνιση ενός απεσταλμένου της κυβέρνησης, ο οποίος ανακοινώνει ότι από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί μια επιτροπή Αμερικανών αξιωματούχων του Σχεδίου Μάρσαλ, η οποία θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στη χώρα και στο χωριό.

  Με το που το μαθαίνει ο Δήμαρχος του χωριού, ένας άνθρωπος καλός και λίγο περήφανος στ’ αυτιά, ψάχνει τρόπο να ανταποκριθεί στη μεγάλη ευθύνη της υποδοχής των ευεργετών.

  Ο Μανόλο, ο ιμπρεσάριος της αρτίστας Κάρμεν Βάργκας, θα αναλάβει την προετοιμασία της υποδοχής. Συνθέτουν ένα τραγούδι προς τιμήν της επιτροπής και, πριν το συνειδητοποιήσουν, καταλήγουν να φτιάξουν ένα νέο χωριό από χαρτόνι εμπνευσμένο από την Ανδαλουσία. Ο Μανόλο αποφασίζει να μασκαρέψει όλους τους κατοίκους με τις πιο αυθεντικές φορεσιές της Ανδαλουσίας ώστε να καταπλήξει τους επισκέπτες και ν’ αποσπάσει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ