Πέμπτη 13.05.2021
More

  Προστασία και πρόληψη από φυσικά φαινόμενα

  Σεμινάριο από τον ΟΚΠΑΠΑ σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ

  Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ πραγματοποίησε στα πλαίσια προστασίας πρόληψης από φυσικά φαινόμενα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Παιδικούς Σταθμούς».

  Το διαδικτυακό σεμινάριο παρακολούθησε, όλο το προσωπικό των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών και του ΚΔΑΠμεΑ του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ καθώς και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Μέριμνα» του Δήμου Ιωαννιτών.

  Στόχος να υπάρχει ενημέρωση και ετοιμότητα ειδικά μετά και τα τελευταία γεγονότα από την σεισμική δόνηση που έπληξε περιοχές κοντά στη Λάρισα.

  Ο Πρόεδρος Δημήτρης Πάνου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πρόληψης και προστασίας σε περιπτώσεις σεισμού καθώς και την αναγκαιότητα της ανάπτυξης αντισεισμικής συμπεριφοράς. Κεντρική ομιλήτρια του διαδικτυακού σεμιναρίου ήταν η κα. Ασημίνα Κούρου Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης- Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ η οποία προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες στους συμμετέχοντες για το πώς διαχειριζόμαστε μέσα από σχέδια έκτακτης ανάγκης ένα φυσικό φαινόμενο όπως ο σεισμός, τονίζοντας παράλληλα ότι η λέξη κλειδί σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η ψυχραιμία.

  Στέλνουν είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς

  Στο μεταξύ, δίπλα στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας στέκεται ο δήμος Ιωαννιτών που ήδη έχει συγκεντρώσει διάφορα είδη πρώτης ανάγκης και τα στέλνει στους ανθρώπους που από την μια στιγμή στην άλλη έμειναν χωρίς σπίτι.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος υπήρξε επικοινωνία με τους Δήμους Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας και αμέσως μετά κατέγραψαν τις ανάγκες των κατοίκων και συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης «κουβέρτες, νερά, γάλα εβαπορέ και τρόφιμα μεγάλης διάρκειας αναμένεται να παραδοθούν στους φορείς των τριών δήμων που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ