Δευτέρα 20.09.2021
More

  «Πρότυπο αποκατάστασης» η γέφυρα Πλάκας

  Την ομόφωνη και ομόθυμη στάση και απόφαση των συμμετεχόντων από τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Υποδομών – Μεταφορών αντίστοιχα, συνάντησε η σκέψη, που τελικά προωθείται και ως πρόταση για την βράβευση της αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας από τον οργανισμό Europa Nοstra.

  Η απόφαση αυτή ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου αναστήλωσης της γέφυρας που συνήλθε στην Αθήνα, παρουσία της υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Γεν. Γραμματέων των υπ. Πολιτισμού και Υποδομών αντίστοιχα, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων από το υπ. Οικονομικών.

  Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την αποδοχή όλων των φορέων, να υποβληθεί στον πανευρωπαϊκό οργανισμό Europa Nostra, η πρόταση για την βράβευση του έργου ως «πρότυπο αποκατάστασης».

  Στο τεχνικό σκέλος, έγινε παρουσίαση του έργου αλλά και των μετρήσεων για την αντοχή της κατασκευής στις μέχρι σήμερα συνθήκες, ειδικά στους δύο ισχυρούς σεισμούς της Αργιθέας και του Καναλλακίου αντίστοιχα, στους οποίους το γεφύρι άντεξε, χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημιά.

  Τέλος, στις επίσημες ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργείων αναμένονται και διευκρινίσεις, επί της έκτακτης πίστωσης των 350.000 ευρώ για έργα αντισεισμικής θωράκισης, που δόθηκε από το υπ. Υποδομών, με την ανεπίσημη πληροφόρηση να κάνει λόγο για «λανθασμένο ορισμό».

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ