Κυριακή 29.11.2020
More

  «Πρότυπο αποκατάστασης» η γέφυρα Πλάκας

  Την ομόφωνη και ομόθυμη στάση και απόφαση των συμμετεχόντων από τα συναρμόδια υπουργεία Πολιτισμού και Υποδομών – Μεταφορών αντίστοιχα, συνάντησε η σκέψη, που τελικά προωθείται και ως πρόταση για την βράβευση της αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας από τον οργανισμό Europa Nοstra.

  Η απόφαση αυτή ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου αναστήλωσης της γέφυρας που συνήλθε στην Αθήνα, παρουσία της υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Γεν. Γραμματέων των υπ. Πολιτισμού και Υποδομών αντίστοιχα, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων από το υπ. Οικονομικών.

  Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την αποδοχή όλων των φορέων, να υποβληθεί στον πανευρωπαϊκό οργανισμό Europa Nostra, η πρόταση για την βράβευση του έργου ως «πρότυπο αποκατάστασης».

  Στο τεχνικό σκέλος, έγινε παρουσίαση του έργου αλλά και των μετρήσεων για την αντοχή της κατασκευής στις μέχρι σήμερα συνθήκες, ειδικά στους δύο ισχυρούς σεισμούς της Αργιθέας και του Καναλλακίου αντίστοιχα, στους οποίους το γεφύρι άντεξε, χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημιά.

  Τέλος, στις επίσημες ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργείων αναμένονται και διευκρινίσεις, επί της έκτακτης πίστωσης των 350.000 ευρώ για έργα αντισεισμικής θωράκισης, που δόθηκε από το υπ. Υποδομών, με την ανεπίσημη πληροφόρηση να κάνει λόγο για «λανθασμένο ορισμό».

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Κεραμέως: Σύνθετη διαδικασία το άνοιγμα των σχολείων

  Την επόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς

  Τα σενάρια για την εστίαση τα Χριστούγεννα 

  Ποιους αφορά η άρση του lockdown για την εστίαση 

  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

  Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Κυριακής σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ

  Δύο έργα 7,5 εκατ. στην Ήπειρο μέσω «Αντώνης Τρίτσης»

  Ανακοίνωσε ο υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος στη διάσκεψη της ΚΕΔΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.