Πέμπτη 15.04.2021
More

  Πρόβλημα με τις σχολικες καθαρίστριες και τους εργαζόμενους σε κυλικεία

  Επιστρέφουν οι μαθητές Λυκείου στις αίθουσες 

  Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, οι μαθητές των λυκείων, μετά από την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση, έχοντας τη σχετική γνωμοδότηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Η απόφαση ελήφθη με διχογνωμία των επιστημόνων.

  Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες γίνεται με νέους κανόνες και νέες διαδικασίες. Στην φαρέτρα τους μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν και τα τεστ έγκαιρης διάγνωσης που ήδη έχουν ξεκινήσει και διατείθονται από τα φαρμακεία.

  Μαθητές και εκπαιδευτικοί  θα πρέπει να προμηθευτούν δωρεάν τα test διάγνωσης COVID19 τα οποία και θα πρέπει να τα κάνουν από 24 έως και 48ωρες πριν εμφανιστούν στο σχολείο τους.

  Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ την οποία και θα δείχνουν πριν την είσοδο τους στο σχολείο.

  Η διαδικασία που πρέπει να κάνουν γονείς και κηδεμόνες αφού γίνει το τεστ στο σπίτι είναι η εξής. Μπαίνουν στην σελίδα: www.self-testing.gov.gr.

  Εκεί αφού συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το ΑΜΚΑ, καταχωρούν το αποτέλεσμα του τεστ.

  «Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, ακολουθείται η ιδία διαδικασία και θα υπάρχει μία λίστα με τις δομές υγείας που θα γίνει δεύτερο δωρεάν τεστ καθώς και  κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

  Ο μαθητής και η οικογένεια του παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό ενώ στην περίπτωση που ο επανέλεγχος είναι επίσης θετικός, θα υπάρξει επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι όσοι μαθητές δεν έχουν μαζί τους την σχετική βεβαίωση δεν θα μπαίνουν στο σχολείο και θα παίρνουν απουσίες» τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης.

  Ψάχνουν λύση στα προβλήματα

  Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με δυο κατηγορίες που εργάζονται σε σχολικούς χώρους και για τις οποίες δεν υπάρχει πρόβλεψη στα τεστ. Οι κατηγορίες αυτές είναι οι καθαρίστριες των σχολικών εγκαταστάσεων αλλά και οι εργαζόμενοι στα κυλικεία. «Έχουμε ζητήσει να ληφθεί μέριμνα» είπε.

  Τέλος, ξεκαθάρισε ότι στα μουσικά σχολεία θα λειτουργήσουν δια ζώσης μόνο τα λύκεια ενώ ανάλογα θα κινηθούν και σχολεία που συστεγάζουν γυμνάσια και λύκεια μαζί.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ