Παρασκευή 14.05.2021
More

  Θα πούμε το νερό, νεράκι;

  Το ΚΚΕ για τη διαχείριση υδάτινων πόρων

  Το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων αναδεικνύει το ΚΚΕ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του.

  Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους του λεκανοπεδίου σε εγρήγορση προειδοποιώντας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί απαντήσεις για το θέμα του νερού.

  Η οργάνωση του κόμματος επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στις Δημοτικές Ενότητες Περάματος, Ανατολής και Παμβώτιδας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτυπώνουν τον υπαρκτό κίνδυνο».

  Η κα. Όλυ Τσουμάνη μίλησε για υπεραντλήσεις νερού και υποστήριξε ότι αργά ή γρήγορα οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα αντιμετωπίσουν θέμα με το νερό και την διάθεσή του.

  «Το «νερό, νεράκι» κινδυνεύουν να πουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από την αλόγιστη – ανάμεσα στα άλλα – υπεράντληση των τοπικών βιομηχανιών εμφιάλωσης και της απαίτησης τους για αδειοδότηση νέων γεωτρήσεων.
  Τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης των Δημοτικών Ενοτήτων Περάματος, Ανατολής και Παμβώτιδας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, αποτυπώνουν τον υπαρκτό κίνδυνο, που αναγκάζεται να παραδεχτεί και το «1ο Αναθεωρημένο Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου» (ΣΔΛΑΠ). Σύμφωνα με το τελευταίο απαγορεύεται η εκτέλεση νέων γεωτρήσεων στο Υπόγειο Υδατικό Υποσύστημα (ΥΥΥ) Μιτσικελίου πέραν τον ειδικών περιπτώσεων ύδρευσης, αντικατάστασης κτλ (Μέτρο Μ05Σ0803) λόγω του κινδύνου μη επαρκούς υδροδότησης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και της δραματικής μείωσης της τροφοδοσίας μέσω των πηγών στους πρόποδες του Μιτσικελίου και της Λίμνης Παμβώτιδας, η οποία βρίσκεται σε κακή περιβαλλοντική κατάσταση» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ