Σάββατο 31.07.2021
More

  Προβληματισμοί για τα έργα των κόμβων από τον Δήμο

  Την ανάγκη για βαθιές τομές στην Περιφέρεια Ηπείρου τόνισε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος

  Την ανάγκη για βαθιές τομές στην Περιφέρεια Ηπείρου τόνισε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

  Σε αυτή αναφέρθηκε στον  «αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό» της Περιφέρειας Ηπείρου και το κομμάτι του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους βοσκοτόπους το οποίο συζητήθηκε εκτενώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

  Ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι τον βρίσκει σύμφωνο, όμως είναι το πρώτο βήμα.

  «Το δεύτερο βασικό βήμα είναι μετά τη νομιμοποίηση πως θα προχωρήσουμε σε μια πιο επαγγελματική αντιμετώπιση της πρωτογενούς παραγωγής, αξιοποιώντας του νέους βοσκοτόπους, δημιουργώντας κτηνοτροφικά πάρκα, τα οποία κατ΄εμέ είναι το μέλλον της κτηνοτροφίας, όπως το παρουσιάσαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», ανέφερε.

  Τη συνέντευξη άνοιξε ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Φίλιππος Παππάς, ο οποίος ανέλυσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει όπως είπε από την ασυντόνιστη διαχείριση του ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) στο Δήμο Ιωαννιτών.

  Ο κ. Παππάς αναφέρθηλε στην πρωτοβουλία του Δήμου να προχωρήσει σε παρεμβάσεις «προτού κάνουν τις αναγκαίες μελέτες εφαρμογής που προκύπτουν από τον σχεδιασμό του ΣΒΑΚ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δημιουργία τεσσάρων κόμβων σε απόσταση μικρότερης των 5χλμ μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει συγκοινωνιολογική μελέτη».

  Όπως σημείωσε: «Χωρίς τον σχεδιασμό ανασυγκρότησης του οδικού δικτύου και της ωρίμανσης των αναγκαίων μελετών, θα γίνονται πρόχειρες  παρεμβάσεις, όπως αυτή των Τζουμέρκων, που αντί να αλλάζουν τους απαραίτητους όρους ανάπτυξης, διαιωνίζουν την κατάσταση μιζέριας.

  Ο Περιφερειάρχης  έπειτα από μια χαμένη δεκαπενταετία στην Περιφέρεια και στη Νομαρχία Ιωαννίνων θα παραδώσει σε χειρότερη κατάσταση την οικονομία της περιοχής και το οδικό δίκτυο της υποβαθμισμένο, με τοπικές μικροεπεμβάσεις, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα στην ποιότητα της λειτουργίας του».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ