Τρίτη 21.09.2021
More

  Πυρ ομαδόν από την παράταξη «Ήπειρος Όλον»

  Επικεφαλής και περιφερειακοί σύμβουλοι για την περιφερειακή αρχή και την επίσκεψη Μητσοτάκη

  Πυρ ομαδόν από τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον», Δ. Δημητρίου και τους περιφερειακούς συμβούλους, τόσο στην περιφερειακή αρχή όσο και στον πρωθυπουργό.

  Ο κ. Δημητρίου, κάνοντας μια ανασκόπηση των δύο τελευταίων ετών, είπε ότι «η περιφερειακή αρχή έχει χάσει από τα… αποδυτήρια», καλώντας ουσιαστικά τον περιφερειάρχη ν’ αλλάξει πλεύση, καθώς από τις ενέργειες αυτές χάνει η Ήπειρος.

  «Η Περιφερειακή αρχή που εμείς από την αρχή της θητείας μας προσπαθήσαμε να στηρίξουμε για το καλό της Ηπείρου, έχει χάσει από τα αποδυτήρια σε πολλά πεδία, προσπαθεί με φωτοβολίδες να πάρει λάμψη, αλλά όπως καλά γνωρίζετε, τα βεγγαλικά διαρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα, ούτε καν λεπτά.

  Προγράμματα έχουν βαλτώσει πάνω από έναν και ενάμιση χρόνο, επιλέξιμες επιχειρήσεις δεν μπορούν ξεκινήσουν, υλοποιήσιμα projects έχουν να λάβουν χρήματα πάνω από ενάμιση χρόνο, ενώ και το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας για την επιχειρηματικότητα έχει πληρώσει σήμερα περίπου 12 εκατομμύρια από τα 45 με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ζητούν εκ νέου από τους επιλέξιμους, φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, αφού αυτές που είχαν καταθέσει έχουν λήξει λόγω των καθυστερήσεων στους ελέγχους», είπε, για να συνεχίσει, «η Περιφερειακή αρχή έστω και τώρα πρέπει να ακούσει το σύνολο του περιφερειακού συμβουλίου, όλοι κάτι έχουν να πουν, κάτι να προτείνουν, να συνομιλήσει σοβαρά με όλους του επίσημους φορείς και από κοινού να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν, μπορεί να τον κορόιδεψε, όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο Περιφερειάρχης, ο πρώην Υπουργός Υποδομών, Χ. Σπίρτζης, αλλά τον κοροϊδεύει απ’ ότι φαίνεται και ίσως χειρότερα και ο σημερινός Υπουργός Υποδομών της ΝΔ ο κ. Καραμανλής, είδατε εσείς κάποια έντονη διαμαρτυρία προς αυτόν, προς τη Κυβέρνηση; Προφανώς και όχι, μάλλον δυσκολεύεται λόγω επωνύμου του Υπουργού ο κ. Περιφερειάρχης και πρέπει να το ξεπεράσει, διότι δεν χάνει ο ίδιος, αλλά η Ήπειρος».

  Η κριτική έγινε ακόμη σκληρότερη όταν επικεντρώθηκε στον πρωθυπουργό που πρόσφατα ήρθε στα Γιάννενα: «Είναι μια εποχή που πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι η Ήπειρος δεν είναι μια περιοχή ιθαγενών που θα έρχεται ο εκάστοτε φύλαρχος, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, που εμφανίστηκε μόνο για λίγες ώρες χωρίς κανείς να γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης, που δεν συνομίλησε με τους επίσημους φορείς, παρά μόνο έκανε κομματική προπαγάνδα και επικοινωνιακή φιέστα με το MEGA εμβολιαστικό κέντρο, αλλά και τις επισκέψεις σε εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε σχέδιο για τον τόπο σας, ξέρουμε πώς θα το κάνουμε πράξη είχε σημειώσει στην επίσκεψη του το Σεπτέμβριο του 2019, αλήθεια ποιο είναι ακριβώς το σχέδιο του και πώς το κάνει πράξη δυο χρόνια τώρα; Είπε κάτι που εμείς δεν καταλάβαμε πριν λίγες μέρες;», διερωτήθηκε δημόσια.

  Η κριτική στον πρωθυπουργό συνεχίστηκε με τους περιφερειακούς συμβούλους Μαργαρίτα Κιτσανού, Χάρη Λιούρη και Παύλο Φραγκούλη να θέτουν τα θέματα ορόσημα: Υγεία, Αγροτικός τομέας και οδικοι άξονες.

  Η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος Όλον» και πρόεδρος της ΕΙΝΗ, Μαργαρίτα Κιτσανού, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει MEGA εμβολιαστικό με τέσσερις γραμμές (!) και ένα μόνο εμβόλιο: «λειτουργεί με δανεικό προσωπικό», είπε επαναφέροντας το αίτημα να φύγουν τα εμβολιαστικά κέντρα από τα νοσοκομεία.

  Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», Χάρης Λιούρης, επικεντρώθηκε στην επίσκεψη που δεν έκανε σοφότερο κανέναν όπως είπε: «Οι πολίτες δεν έγιναν σοφότεροι από την πολυδιαφημιζόμενη επίσκεψη, μολονότι οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες είχαν θέσει ψηλά τον πήχη».

  Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, επικεντρώθηκε στους οδικούς άξονες και στο τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά, «η τύχη του οποίου αγνοείται!», αλλά και στους δρόμους του νομού Πρέβεζας όπου και εκεί δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για την ανάπτυξη των οδικών δικτύων.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ