Δευτέρα 20.09.2021
More

  Σε απόλυτη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή

  Σε απόλυτη ετοιμότητα, εγρήγορση και αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση μίας ακόμη μεγαλύτερης έξαρσης της εποχικής γρίπης, αλλά και στο ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιου ύποπτου κρούσματος για τον κορωνοϊό, έχει τεθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό.
  Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ύποπτο κρούσμα όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά σε όλη τη χώρα, αφού και το κρούσμα που νοσηλεύθηκε στο ΑΧΕΠΑ επιβεβαιώθηκε ότι ήταν αρνητικό.
  Το ΠΓΝΙ είναι αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, ωστόσο είναι το μοναδικό στη χώρα που όχι μόνο διαθέτει σε πλήρη ανάπτυξη και ετοιμότητα τη μονάδα λοιμωδών, αλλά διαθέτει και ειδική αίθουσα απομόνωσης στο Τμήμα Επειγόντων.

  Το επισκεπτήριο
  Εκείνο ωστόσο που στην παρούσα χρονική στιγμή δημιουργεί έναν έντονο προβληματισμό είναι η αυξημένη προσέλευση στο νοσοκομείο, από συνοδούς και επισκέπτες, χωρίς να λαμβάνονται τα προληπτικά μέτρα ατομικής υγιεινής, αλλά να παρατηρείται αντίθετα έντονος συνωστισμός. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο διοικητής του Νοσοκομείου Β. Τσίκαρης παραχώρησε συνέντευξη τύπου χθες απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο και απολύτως απαραίτητο τις επισκέψεις τους στο νοσοκομείο για να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς ιογενών λοιμώξεων.

  Από τα ΤΕΠ
  Σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης στο νοσοκομείο από σήμερα, με απόφαση της διοίκησης και για προληπτικούς λόγους θα γίνεται ένα πρώιμο στάδιο διαλογής στα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ, με προσωπικό να κατευθύνει ανάλογα όσους προσέρχονται στα έκτακτα.
  «Θα γίνεται μία διαλογή μετά από ερωτήματα του προσωπικού σε όσους προσέρχονται, για να μην εισέρχονται απευθείας στο χώρο αλλά να κατευθύνονται στα σημεία που πρέπει. Σε όλους θα χορηγούνται μάσκες και γάντια», σημείωσε ο κ. Τσίκαρης, που χαρακτήρισε πάντως την υφιστάμενη εικόνα στο νοσοκομείο απολύτως διαχειρίσιμη.

  Τα εμβόλια του προσωπικού
  Από τη μία οι συνεχείς, σχεδόν κάθε χρόνο με την ίδια ένταση, εκκλήσεις και από την άλλη ο νέος ιός και η ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσής του και στην Ελλάδα έχουν επιδράσει καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των ατόμων που εμβολιάστηκαν.
  Αυτό παρατηρείται και στο ιατρικό προσωπικό που σύμφωνα με τον κ. Τσίκαρη σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από κάθε άλλη χρονιά έχει κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο. «Εκείνο που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στους πολίτες είναι ότι πρέπει να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο, στο προσωπικό του και να αισθάνονται ασφαλείς», κατέληξε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ