Τρίτη 24.05.2022
More

  Σε αυξημένους ρυθμούς οι σχολικές εκδρομές

  Σε αυξημένους ρυθμούς τα Ιωάννινα…σε ρυθμούς 2019

  Στα επίπεδα της κίνησης του 2019, πριν την έναρξη της πανδημίας δηλαδή βρίσκεται ήδη η κίνηση των σχολικών και εκπαιδευτικών εκδρομών, προς την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή, κάτι που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τις θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, παρά την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής και ειδικά των Ιωαννίνων.

  Οι σχολικές και εκπαιδευτικές διαδρομές, ημερήσιες και πολυήμερες, με διανυκτέρευση και με την τήρηση όρων και προϋποθέσεων, όπως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή μοριακά και rapid tests για τους συμμετέχοντες μαθητές, επιτρέπονται με απόφαση του υπ. Παιδείας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και εδώ και ένα 10ήμερο, τα πρώτα σχολεία έχουν ξεκινήσει τις εκδρομές τους προς την ηπειρωτική πρωτεύουσα.

  Το εξαιρετικά ενθαρρυντικό και ενδιαφέρον παράλληλα είναι, όπως ανέφερε ο Στάθης Σιούτης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τους επόμενους μήνες, με τα περισσότερα ξενοδοχεία να έχουν ήδη οριστικοποιήσει αφίξεις σχολικών εκδρομών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κατά κύριο λόγο.

  «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα επίπεδα του 2019 ως προς την κίνηση και τη ζήτηση, όπως όμως και στις τιμές. Υπάρχουν μάλιστα τις τελευταίες ημέρες πολλές αναζητήσεις από τουριστικά γραφεία για σχολικές εκδρομές στα Ιωάννινα, που δεν μπορούν να καλυφθούν, γιατί τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ήδη κάνει τις συμφωνίες τους με άλλα τουριστικά γραφεία για σχολικές και εκπαιδευτικές εκδρομές. Η πόλη αυτή την περίοδο είναι γεμάτη, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των κλινών και η ίδια εικόνα δείχνε πως θα έχει και συνέχεια», ανέφερε ο κ. Σιούτης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ