Παρασκευή 10.07.2020
More

  Σε εγρήγορση για εμπλουτισμούς χωρίς άδειες

  Σε εγρήγορση και επιφυλακή έχουν τεθεί οι συναρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και οι μηχανισμοί ελέγχου, όπως η ΕΛ.ΑΣ, και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο παράνομου εμπλουτισμού της λίμνης Παμβώτιδας με ψάρια εμπορικού ενδιαφέροντος.

  Η πληροφορία που έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας, ήταν σαφής και κινητοποίησε τα αντανακλαστικά του Φορέα, που με ανακοίνωσή του έσπευσε να προειδοποιήσει όσους τυχόν είχαν στο μυαλό τους μία αντίστοιχη ενέργεια, να μην την υλοποιήσουν, αφού κάτι τέτοιο χωρίς την έκδοση των απαιτούμενων αδειών και των απαραίτητων επιστημονικών γνωμοδοτήσεων, απαγορεύεται ρητά από την κείμενη νομοθεσία και αντιβαίνει στους κανόνες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας.

  Όπως ανέφερε ο βιολόγος του Φορέα Διαχείρισης Βασίλης Κουρούτος, οι ανεξέλεγκτες απελευθερώσεις και οι εμπλουτισμοί της λίμνης με ξενικά είδη ψαριών, έχουν οδηγήσει σε εξαφανίσεις ενδημικών ειδών, ενώ έχουν προκαλέσει και σοβαρές παρενέργειες σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

  Ο Φορέας Διαχείρισης έχει απευθύνει εκκλήσεις προς τους λιγοστούς επαγγελματίες αλιείς, ώστε να γίνεται από κοινού μία προσπάθεια για την καταγραφή των ποσοτήτων ψαριών, που αλιεύονται στην Παμβώτιδα, για να προκύψει μία ειδική μελέτη, που θα καθορίσει τους επιτρεπόμενους αριθμούς αλιευμάτων σε ετήσια βάση ανά είδος, χωρίς μέχρι σήμερα η έκκληση αυτή, να βρει πρόσφορο έδαφος.

  Από την άλλη, ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη πληροφορία έφτασε τις τελευταίες ημέρες, ο Φορέας έχει ήδη κινητοποιήσει τις συναρμόδιες αρχές και τις υπηρεσίες, για τη λήψη των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων, με την ενίσχυση των περιπολιών περιμετρικά της Παμβώτιδας ώστε να αποτραπεί το παραμικρό ενδεχόμενο παράνομου εμπλουτισμού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις

  Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

  Καμπάνα κινδύνου για την χαλάρωση των μέτρων- Ξεκινούν εκτενείς έλεγχοι

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «καμπάνα και όχι καμπανάκι κινδύνου» για τα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται.

  Προς δημοπράτηση ο μεγάλος δακτύλιος

  Θέμα λίγων ημερών είναι η δημοπράτηση του μεγάλου δακτυλίου, έργο που έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και με την ολοκλήρωσή του θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

  Και πυροσβέστες μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών στην Πρέβεζα

  Αρκετά παρακλάδια στην τοπική κοινωνία φαίνεται πως είχε το κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Πρέβεζας.

  Έκρυβαν αλλοδαπούς σε φορτηγό με καρπούζια

  Η εγκληματική οργάνωση επιχείρησε να προωθήσει στην Ιταλία 20 αλλοδαπούς εντός ειδικής κρύπτης σε φορτηγό φορτωμένο με καρπούζια, από τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.