Παρασκευή 02.06.2023
More

  Σε ετοιμότητα για τις βουλευτικές εκλογές η Περιφέρεια Ηπείρου

  Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Κων. Σιαράβα για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας

  Στην προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας στην Π.Ε. Ιωαννίνων, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης, Κων. Σιαράβας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι απόλυτα έτοιμη για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

  «Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ενημέρωσε ο κ. Σιαράβας, έχουν καθοριστεί 491 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στα Ιωάννινα (7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων – Λ. Δωδώνης 33). Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και μέχρι αύριο, Πέμπτη, θα παραδοθεί σε όλους του δήμους του Νομού Ιωαννίνων το εκλογικό υλικό. Σε αυτό περιλαμβάνονται και τα tablet (συσκευές αναμετάδοσης SRT), τα οποία στη συνέχεια είναι αρμόδιοι να το διανείμουν στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Το Σάββατο προβλέπεται να πιστοποιηθεί η ενεργοποίηση των tablet».

  Ψηφοφορία – αποτελέσματα

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, αναφέρθηκε επίσης στην εκλογική διαδικασία στην οποία λαμβάνουν μέρος 30 κόμματα, ενώ υπάρχει και η επιλογή του λευκου.

  Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00πμ. και θα τελειώσει στις 7.00μμ. Για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική βεβαίωση αρμόδιας αρχής, ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας. Οι εκλογείς της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων μπορούν να σημειώσουν μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα επιλέξουν.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε επίσης και τη διαφοροποίηση που υπάρχει σε σχέση με προηγούμενες εκλογές ως προς την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ρητά  ότι «δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ΄οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών».,

  Οι Περιφέρειες σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου μπορούν για να ενημερώνουν τις ιστοσελίδες του και γενικότερα του ενδιαφερόμενους, λαμβάνοντας τα αποτελέσματα για συνδυασμούς και υποψηφίους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

  «Πιστεύω και εύχομαι η προεκλογική περίοδος να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα και η Κυριακή να είναι μια πραγματική γιορτή δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Κ. Σιαράβας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ