Δευτέρα 26.02.2024
More

  Σε ΣΥΔΛΙ και ΤΟΜΥ Ανατολής ο Γ. Στέφος

  Παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  Τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Στέφος.

  Συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της βάρδιας και συζήτησε μαζί τους τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργίας του ΣΥΔΛΙ. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κυρίως σε μηχανικούς και διοικητικό προσωπικό υποστήριξης που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία τους.

  Επίσης έθεσαν και τα γενικότερα προβλήματα της ακρίβειας στα τρόφιμα και την ενέργεια και εν γένει της καθημερινότητας των νοικοκυριών.

  Η συζήτηση στράφηκε και στην απαίτηση το νερό να παραμείνουν δημόσιο αγαθό, που θα εξασφαλίζει φθηνές τιμές και πρόσβαση σε όλους.

  Ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Στέφος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμπυκνώνονται στη θέση ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό  και στη δέσμευση ότι θα ακυρωθεί πλήρως, σε όλες του τις πτυχές το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού που ψήφισε η ΝΔ, παρά την απόφαση του ΣΤΕ. Οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος θα στηριχθούν επαρκώς απέναντι στη μεγάλη πρόκληση του ενεργειακού κόστους και της πράσινης μετάβασης, και η εποπτεία των παρόχων θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει: στον άμεσο έλεγχο του κράτους.

  Υποστελέχωση και βασικές ελλείψεις στις ΤΟΜΥ, παρά τη μεγάλη τους συνεισφορά

  Επίσης, χθες, Παρασκευή, ο κ. Στέφος επισκέφτηκε και την ΤΟΜΥ Ανατολής, με τα μέλη της ΟΜ Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, Μπραχαντίνη Καλλιόπη και Χαρίση Αλέξανδρο.

  Συναντήθηκαν με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της ΤΟΜΥ και συζήτησαν τα προβλήματα στη λειτουργία και αποτελεσματικότητα παροχής υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις εργασίας ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού , με αποτέλεσμα να δημιουργείται εργασιακή επισφάλεια.

  Ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Στέφος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορούν την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) και την Οργανική ένταξη των ΤΟΜΥ στο ΕΣΥ.

  * Το πρώτο βήμα της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ που πραγματοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανάπτυξη 127 ΤΟΜΥ σε αστικές περιοχές όλης της χώρας. Ο στόχος που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 239 ΤΟΜΥ μέσα στο 2020 ακυρώθηκε στην πράξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεν προχώρησε σε επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων οικογενειακών γιατρών και άλλων επαγγελματιών Υγείας και φυσικά δεν άνοιξε ούτε μία νέα ΤΟΜΥ, υπονομεύοντας την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ποιοτικής φροντίδας με έμφαση στην πρόληψη – προαγωγή υγείας – κοινοτική φροντίδα.

  * Η οργανική ενσωμάτωση των ΤΟΜΥ στο ΕΣΥ μετά τη λήξη της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και η προκήρυξη αντίστοιχων μόνιμων θέσεων είναι η μόνη επιλογή για να συνεχιστεί η παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών Υγείας στον πληθυσμό ευθύνης των ΤΟΜΥ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ