Σάββατο 25.03.2023
More

  Σε τελικό στάδιο ωρίμανσης ο οδικός άξονας Καλπάκι- Κόνιτσα

  Στα ερωτήματα που είχε θέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης για τον οδικό άξονα Καλπάκι – Κόνιτσας απάντησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής.

  Ειδικότερα ο Σταύρος Καλογιάννης, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει, ζητούσε να πληροφορηθεί εάν έχει παραληφθεί και εγκριθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου και σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προτίθεται το Υπουργείο να εντάξει την κατασκευή του.

  Στην απάντηση του ο Υπουργός Υποδομών, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

  «Έχει κατατεθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα. Βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης και η υπολειπόμενη Οριστική Μελέτη Τεχνικών Έργων, ήτοι μιας γέφυρας μήκους 220 μέτρων, και του Κτηματολογίου.

  Ο προϋπολογισμός του έργου, βάσει του Τεύχους «Τεχνική Έκθεση – Προϋπολογισμός», όπως κατατέθηκε στην Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, είναι 33,6 εκ. € (συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 24%, των Γενικών Εξόδων & του Οφέλους Εργολάβου, αλλά και απρόβλεπτων 9%).

  Με την ολοκλήρωση των εγκρίσεων και την παραλαβή της σύμβασης, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες εξασφάλισης πόρων, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες».

  Ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε για το θέμα:

  «Οκτώ χρόνια μετά την έγκριση διάθεσης πίστωσης 2.000.000 ευρώ από το, τότε, Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι – Κόνιτσα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης, το έργο βρίσκεται επιτέλους στην τελική φάση ωρίμανσής του. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος την πενταετία 2015 – 2019, όμως με την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης της νέας γέφυρας στον ποταμό Βοϊδομάτη, το έργο θα παραληφθεί και θα ξεκινήσει η αναζήτηση των αναγκαίων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του. Ένα έργο που θα δώσει νέες προοπτικές στους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ