Τετάρτη 26.01.2022
More

  Σημαντική η συμβολή του Φορέα στη διάσωση του περιβάλλοντος

  Συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, Φίλιππας Φίλιος.

  «Σήμερα γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Είναι κατανοητό ότι χωρίς το περιβάλλον δεν υπάρχει ανθρώπινο είδος. Σκεφτείτε πόσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Πρέπει να αυξήσουμε την ετοιμότητά μας. Τίποτε δεν είναι βιώσιμο εάν δεν εκλείψουν τα προβλήματα», είπε ο κ. Φίλιος.

  «Ξέρουμε», συνέχισε, «ότι υπάρχει σοβαρή διαταραχή στη λίμνη. Σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι φταίει και πώς διορθώνεται. Δεν υπάρχει δικαιολογία, καθώς ο τόμος που συντάξαμε μαζί με τη ΜΟΔ περιέχει τα πάντα και είναι ζήτημα όλων των εκπροσώπων να υπερασπιστούν την προσπάθεια και να αρχίσει η υλοποίηση των λύσεων. Την επόμενη Παρασκευή, 12 του μήνα, θα γίνει ημερίδα με προσκεκλημένους όλους τους συλλόγους και θα αναλυθούν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν με το νέο νόμο. Η συμβολή του Φορέα είναι σημαντική, γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε να μάθουν οι νέοι και οι μαθητές, μέσα από τις δράσεις. Μέχρι στιγμής πάνω από 20.000 μαθητές έχουν παρακολουθήσει δράσεις του Φορέα. Είμαστε υποχρεωμένοι και έχουμε απαίτηση να σεβαστούν όλοι τους κανόνες. Σας καλούμε στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ